Egy dinamó szerű eszköz elég energiát tudna termelni egy laptop feltöltéséhez vagy élettartam hosszabbításához?
Az, hogy ha nem kap elég áramot, rögtön akkura kapcsol, majd vissza, aztán 3 mp múlva ismét akku, addig tölti, majd vissza..
gyors mód egy notebook kinyírására
a dinamó is váltóáram.. 6V 1-4W általában a bringán
Ha építesz vagy szerzel egy elég nagyot, és 50Hz-es frekvenciát elérsz vele stabilan, akkor mehet az edzés :D
Mondjuk úgy hogy elméletileg lehetséges.
Arra hogy ennek vannak buktatói arra már válaszoltak fent.
Szerintem értelmetlen, mondjuk kíváncsi lennék hogy konkrétan mire szeretnéd használni.
Csak mert ha nem valami nagyon extrém körülményre kell (pld Szibériában a tajgán akarsz szöveget szerkeszteni) akkor van jó pár egyszerűbb és olcsóbb módja is az üzemidő növelésének.
A mútlkor volt demó célból kirakva egy bicaj az egyik plázában amit lehetett tekerni és az egy dinamót hajtott. Különböző elektronikai dolgokat lehetett rákapcsolni, hogy ezzel demonstrálják, hogy mihez mennyi energia kell.
Egy pár wattos lámpát világításra bírni nem volt gond, még egy ventillátort is sikerült kb használhatóra forgatni de a hajszárító meg se mukkant. :) Tudom nem pont ez a kérdés csak érdekességképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!