Lehetséges otthonilag mágnesességtől (v. Elektromos zajtól) védő csomagolást készíteni/összeállítani, v. erre "közeli boltokban" alapanyagot venni?
Hm.. Az alufólián vidáman átjut a mágnesség. Próbáld ki!
Kelle egy lágyvas doboz, de hézagmentes zárással, és a zárásnak elektromosan is (az ellenállását tekintve) tökéletesnek kell lennie.
Így a kívülről érkező elektromos és mágneses erőtér rövidrezáródik (a doboz anyagában a hézagmentes zárás miatt áram folyik) és nem jut a belsejébe.
Kb. így....
Oké, de ha tudod, hogy lehet (#2. válaszoló), akkor azt is tudod, hogy hogyan - feltételezem -, de akkor meg miért esik nehezedre azt pár mondatban leírni?
VAGY?
Oké, hogy olyan a formája a kérdésnek, hogy "lehet-e", de ilyenkor senki sem igen-nem-es kérdésekre vár, már bocsánat. Mentségemre szolgáljon, ha én tudok válaszolni egy ilyen kérdésre, akkor azt vagy leírom rendesen, vagy ha nincs kedvem/erőm hozzá - mert az is előfordulhat -, akkor nem írok semmit.
>(
Akkor ez ezek szerint civil módszerekkel nehéz lesz.... =(
Jajjjjjj!
Milyen tárgyat szeretnél mágnesességtől megőrizni?
Miért kell becsomagolni? miért nem teszed szimplán olyan helyre ahol nincs mágneses térerő?
Egy merevlemezt szeretnék így eltárolni. Egy totális balszerencse miatt törlődtek róla az adatok, és egy jelentős részük felül is íródott, olyan adatok, amik nagyon-nagyon fontosak számomra.
Azt tervezem, hogy majd évekkel később a Kürt Kft.-nél megpróbálnám visszamentetni az adatokat - adja Isten, hogy még akkor is meglegyenek -, vagy ha akkora lesz majd más professzionális adatvisszamentéssel foglalkozó cég, akkor azokkal.
Viszont egyenlőre csak a töredéke van meg nekem anyagiakban, amit fizetnem kéne egy ilyen visszaállításért, és csak évek múlva tudnék esetleg annyit összespórolni, amennyire szükség lenne.
Addig szeretném teljes biztonságban eltenni ezt a lemezt.
Egy 2,5"-es SATA lemezről van szó, 600 GB-os, szóval elég nagy adatsűrűségű, így kb. szinte minden molekula sértetlensége számítana, hogy minél nagyobb százalékban vissza tudják állítani majd évek múlva a felülírt adatokat.
A légmentes zárást és az ütésállóságot/remegésvédelmet még meg tudom csinálni, de a mágneses védelemre nincs ötletem. És hiába teszem el valahova, simán előfordulhat, hogy valaki épp a közelben laptopozik, vagy valami olyan ketyerét használ, aminek nagy a mágneses/elektromos sugárzása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!