Mi is akar lenni pontosan a HD?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy a HD magas felbontású, de nem értek pár dolgot.
Ha egy HD film (legyen most fullHD) 19..x1080 pixel felbontású, akkor mitől lesz jobb a kép, és miért nem bírja a gyengébb gép lejátszani?
Vagy nem csak az a különbség, hogy nagyobb a felbontás, hanem még van valamilyen egyéb dolog, ami miatt egy film HD-s?
2010. jan. 14. 19:01
2/4 anonim válasza:
1920x1080 = 2 073 600 pixel (HDTV MPEG-4)
720x576 = 414 720 pixel (DVD MPEG-2)
Nagyjából ezért. Remélem, nem írtam hülyeséget.
3/4 A kérdező kommentje:
Oké, hogy ilyen olyan a felbontása, csak azt nem értem,miért kell hozzá erősebb gép, meg attól, hogy nagy felbontású miért lesz élesebb/jobb a kép?
De még nem olvastam a linkeket amit az első kommentelt, majd holnap elolvasom.
2010. jan. 15. 19:11
4/4 anonim válasza:
Sokkal több adatot kell feldolgozni, főleg ha a tömörítés is erősebb. A kép meg attól szebb, hogy részletgazdagabb a nagyobb felbontás miatt, és nincs "elkenődve", mint egy hagyományos (CRT) TV-n. Laikus szemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!