EZ mitől lehetséges? Vagy hogy? Ezt nem értem. (erősítő)
van egy erősítőm és olyan problémája van, hogy ha a hangerőt kb a feléig tekerem, akkor ugye értelem szerűen hangosodik fél hangerőig, utána ha tovább csavarom fél hangerőnél,(nem hangosodik semmit illetve szinte minimálisat vagy szinte észrevehetetlenül keveset) de viszont a hangszóró meg ki fűstől.
már majdnem leégettem így egy hangszórót,
szóval az áramot pumpálja bele, de a hangot meg nem ???
.
a csatlakozók rendben, PC-ről, tabletről, de még sima magnóról is próbáltam, és mindig ugyan ez az eredmény :(
egyébként egy 94-es SONY TA-F110-ről lenne szó
bármilyen segítséget meghallgatok...
előre is kösz !
Te retardált vagy. És nem értesz hozzá. Professzionális hangosítási rendszerekben, ahol fontos a hangsugárzók megbízhatósága és élettartama, egy 1 kilowattos hangsugárzót sokszor 2-3 kilowattos erősítővel hajtanak, de akár az rms terelhetőség 4x-esével is.
A lengőmotor az egy nagyon érdekes szerkezet. Nem úgy működik, hogy rá van írva hogy 100w rms, és akkor 150 wattal már kifekszik...
A zenei anyag nem folyamatos terhelést nyújt, így hogy ki tudd használni a hangszóró maximális teljesítményét, az rms terhelhetőség 2xesével illik meghajtani egy hangszórót. Ez az ábra megmutatja hogy miért is: [link]
De ajánlom az egész cikket: [link]
És igen, egy 100 wattos hangszórót egy 10-20 wattos erősítővel hamarabb le fogsz égetni, mint egy 2-300 wattos erővel.
Másrészt meg a lengőmotornak semmi köze az elektronikához...
Magának az erősítőnek már van köze az elektronikához. És az erősítők sem úgy működnek, hogy egy 200 wattos erősítő, folyamatosan nyomja kifele a 200 wattot.
Az erősítők feszültség generátorok, előállít egy olyan csúcsértékű zenefeszültséget, amekkora teljesítményű. Tehát a jel csúcsértéke lesz 200 watt. És ezzel dinamikusan el tudsz hajtani egy 50-100 wattos hangszórót. Mivel egy hangszóró esetében az rms terhelhetőség gyakorlatilag egy átlagot jelent (az előbb leírt cikkben ki van fejtve hogy miért). Egy 200 wattos erősítőből, zenei anyaggal terhelve, 50-100 wattos átlagot szed ki egy impedanciában hozzá illő hangszóró.
Nincs itt probléma, nem kell hülyézni, inkább vedd tudomásul h rosszul tudtad, és kész, ne hepciáskodj.
""Nincs itt probléma, nem kell hülyézni,""
Nem hülyézett senki!!!
Oké!
Akkor kössél egy 100 wattos erősítőre 50 wattos hangszórót és teljes hangerőn járassad!
Egészségedre!!!
Ja! elfelejtettem írni képzeld az unitra rádióm ami 2 wattos leégette a 80 wattos hangfalamat.
Még azt nem tudom hogyan lehetnek ennyire ostobák a gyárban, hogy a tévénk végfokteljesítménye 4 watt akkor minek tettek bele 10 wattos hangszórót mikor a te "nézeted" elég lett volna egy 1 wattos is.
Ja az RMS teljesítmény nem egyenlő a wattal!
Valóban, mivel a hangszóró nem ohmos terhelés, ezért nem is wattban mérjük a teljesítményét hanem VAr-ban (volt amper reaktáns). Csak az átlag user nem tudja mi az a VAr, azért írnak rá wattot. De ennyire ne menjünk bele.
Olyan hangszórót rak bele a gyártó, amilyet akar. Nem tiltja meg senki senkinek, hogy milyen erősítőt milyen hangfalra kössön, én csupán azt próbálom elmagyarázni, hogy egy lengőmotort zenei anyaggal terelve, ha ki akarod belőle szedni a maximumot, meghajthatod 2-3-4x rms-el. Hangszóró függő, jó minőségű szóró elbírja zenével a 4 rms-t is. Képzeld mi meg hangposításon 8-10 órát csúcson járatva 2xrms-el hajtjuk a subládákat. Semmi bajuk, szép dinamikusan szólnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!