Egy személyautó akkuját (55-60 Ah) max mennyi Wattal lehet terhelni, hogy még stabilan bírja?
És mi az a határ, ami után esetleg megadja magát? van ilyen?
és járó motor mellett kérdezem persze, bár álló motorral is érdekelne.
Ahogy számolgattam, ha minden fel van rajta kapcsolva (refi, alapfények, ködlámpa, klíma, egyebek), hát azért ott lehet 600-700 W is simán. Ezt bírja folyamatosan? kap ennyi visszatöltést a generátortól? na és ha nem kap, hanem csak a felét pl, akkor mi lesz? tönkremegy az aksi?
nyilván gyárilag nem egy alulméretezett akut raknak bele.
ha olyan eset állna fen mint amit írtál akkor lemerülni az aku ennyi történne.
ha ilyesféle gond lenne már észre vetted volna,elég feltűnő ha az aku le van merülve,már indításkor észre veszed abból hogy nem indul.
ha később raksz bele valami nagyobb fogyasztót pl autóhifi stb akkor természetesen érdemesebb nagyobb akkumulátort is venni bele,de egy jó generátorral nem fog lemerülni a gyári aku sem.
én elhiszem, csak manapság már annyi plusz kütyü van a kocsikban, hogy nem is kell annyira terhelni, és máris összejön rengeteg A fogyasztás. vagy gondolj el egy mentőt, rendőrautót, kapásból + 150 W a sziréna, + 240 W a fényhíd, és nagyon hamar összejön az 1000 is akár. és nem, nem mindegyikben van tartalék-aksi, sőt, a többségben nincs.
Na most arra gondoltam, hogy akkor teszek a csomtartóba egy ugyan ekkora,azaz kb 55-60-as aksit, és szépen párhuzamosan összekötöm a gyárival, és így mindkettőt tölti egyszerre; ha olyan állapot van, hogy alig fogyaszt. jobb megoldás nem jut eszembe, vagyis jut, de az költségesebb már (pl generátorcsere is).
Ahogy számolgattam azóta, nekem az kéne kb h ha 5 órán át van róla kb 400 W fogyasztás, akkor is el tudjak indulni vele utána.
de igazából szerintem a semmin problémázol,tesztelted már hogy elég vagy nem?
olyan variáció is lehet hogy egy nagyobbat raksz be a gyári helyett,és akkor nem kell kettő akut vinned.
nem tudom hogy diesel vagy milyen autód van de azokban amúgy is nagyobb aksik vannak mint benzines társaikban mert nekik nagyobb indítóáram kell.
de én például úgy oldottam meg hogy gyárilag 45Ah az ajánlott de volt hely és vettem egy 74Ah akut és bele raktam.
így egy nagyobb aksival elvagyok nem foglalja a helyet és ad plusz súlyt a csomagtartóban még egy aku.
nézd meg hogy mekkora fér be neked max aztán ahhoz keress egy aksit.
274-es és 190magas aksi ha bele megy akkor a 77Ahs varta silvert ajánlom,ebben a méretben és aksi technológiában azt hiszem ő a legerősebb a 780as indítóáramával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!