Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Személyautó vétele előtt...

Személyautó vétele előtt állunk, a vétel, illetve a szerződéskötés után lehet aznap használni már az autót, vagy addig nem amíg az átírás, biztosítás stb. nem történt meg?

Figyelt kérdés
Nem szeretném, ha egy rendőr leintene, és e miatt esetleg megbüntetne. Azt tudom, hogy 15 nap a határidő, de arról nem írnak hogy ez alatt az idő alatt lehet-e vele menni?
2014. júl. 24. 13:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet hát, különben hogy vinnéd haza?
2014. júl. 24. 14:42
 2/7 belapus ***** válasza:

Az biztos, hogy az eladónak az az érdeke, hogy a biztosítás már attól a pillanattól kezdve ne őt terhelje, amikor átadja az autót.Ugyanis az ő bonusz pontjai bánhatják, ha - ne legyen ilyen - az autót már te használod, de csak később lesz rá biztosításod, és időközben valamilyen káreset történik.

Igazából az lenne a jó, ha abban a percben már rendelkeznél kgfb-vel, amikor megkapod a forgalmit.Ha az eladó az eladás napjától kezdve felmondta a biztosítást, de neked még nincs, a rendőrön múlik, hogy büntet-e vagy sem.

Az átírás is fontos, de szerintem a biztosítás fontosabb.

2014. júl. 24. 17:25
 3/7 A kérdező kommentje:
Haza vinni? Hát igen..gondoltam :) csak pont az a lényeg, hogy nem csak haza vinném, hanem máshová is kellene menni....de mivel hétvégére fog esni a vétel, nem tudom hogy az számít-e, hogy hétvégén nem lehet ilyesmit elintézni. Nyilván nem akarom a végtelenségig húzni, hétfőn intézném amit kell, csak hogy addig lehet-e? Köszi a válaszokat!!
2014. júl. 24. 21:40
 4/7 egySanyi ***** válasza:
Neten tudsz hétvégén is biztosítást intézni. Amúgy az eladó biztosítása abban a pillanatban megszűnik amint aláírtátok az adásvételi szerződést. Elvileg nem közlekedhetnél kötelező biztosítás nélkül 1 métert se, de a haza utat szerintem ki lehet magyarázni csak nagyon óvatosan.
2014. júl. 24. 21:56
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem lehet kimagyarázni hogy nincs biztosításod. Online is meg lehet kötni.

És nem csak a rendőr miatt kell, hanem ha véletlenül hazafelé koccansz akkor kiderül hogy nincs biztosítás és egyrészt minden kárt zsebből fizetsz, másrészt eljárás indul ellened.

2014. júl. 24. 23:18
 6/7 anonim válasza:
Ha megveszed az autót,kapsz két hetet hogy a nevdre írd,ezáltal két hétig használhatod az autót úgy hogy nincs a neveden :)
2014. júl. 25. 08:05
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Az autó már itthon, biztosítást kötöttünk a neten, a többit majd hétfőn intézzük. Legalább is jó lenne minél hamarabb... :)
2014. júl. 26. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!