Tudnátok segíteni Mélynyomó és Erősítő bekötésben? És mi a véleményetek ezekről?
Erősítő:Magnat Bullpower one 800w monoblokk
Max power output into 4 ohms Sinus Burst 2:8, 1kHz, 14,4V
Mono 450 Watt
RMS power output into 4 ohms DIN 45324, 14,4 V
Mono 225 Watt
Max.power output into 2 ohms Sinus Burst 2:8, 1kHz, 14,4V
Mono 800 Watt
RMS power output into 2 ohms DIN 45324, 14,4 V
Mono 400 Watt
Impedance Channel 1 2-8 Ohm
Láda:Rockford Fosgate Punch HX RFD1212
Dual 4ohm 2/4/8ohm
500/1000W
Mekkora teljesítményt lehet ebből kihozni hogyan működik a dolog? Elviekben 2 tekercses a hangszóró külön külön 4ohm ha sorba kötöm a két tekercseket 8ohm lessz Ha hídba akkor 2ohm? Vagy rosszul tudom? Tehát hogy az erősítőből a legtöbbet lehessen kihozni hídba kell bekötni a ládának a két kimenetét az erősítőbe?
Vagy tök hülyeség az egész amit leírtam? :D
Ezekből az adatokból azt következtetem ki, hogy az erősítőd egy csatornás, tehát egyetlen hangszórókimenet van rajta, a hangszóród pedig duplatekercses, és úgy kötöd, ahogy neked tetszik. Ez esetben így kösd be:
A hangszóró két tekercsét párhuzamosan kötöd, így az eredő impedancia 2 ohm, az erősítőd 400 Watt RMS teljesítményt ad le. Mivel a hangszóród 500W RMS-t bír, ez pont jó, mert nem tudod széthajtani, nyugodtan tekerheted a hangerőt a maximumig :D.
Ügyelj rá, hogy az erősítő és a hangszóró közötti vezeték nagyon(!) vastag legyen, mert 2 ohmos hangszórónál nagyon fontos a vezeték kis ellenállása. A csatlakozásoknál is tökéletesnek kell lennie az érintkezésnek, különben sok hő keletkezhet, szét is olvadhat a csatlakozó! Arra is figyelj, hogy a hangszórónál mindkét tekercset helyes polaritással kössed be, különben a tekercs azonnal tönkremegy!
Remélem, segítettem :D
19/F
Akkor ezek szerin jól gondoltam.
Köszönöm szépen a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!