Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Átváltottam a hangfalam...

Átváltottam a hangfalam 230V-ról 115V-re. Most nem megy! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Tudom hogy egy állati nagy s*ggf*j vagyok, de ma vettem egy studiomonitor hangfalpárt, és figyelmetlenségből az egyiket átkapcsoltam miközben be volt dugva. Nagyon megvagyok ilyedve. Visszaveszik garanciával? Vagy mit kéne tennem. Ez egy nagyon drága dolog.

2014. jún. 4. 20:00
 1/9 anonim válasza:
hát az tönkrement
2014. jún. 4. 20:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Szerinted azt kérdeztem hogy tönkre ment-e? Azt kérdeztem hogy mennyire súlyos
2014. jún. 4. 20:22
 3/9 anonim ***** válasza:
51%
Dobhatod a kukába súlyos.
2014. jún. 4. 20:27
 4/9 anonim ***** válasza:
75%
Az kimaradt, hogy erre a garancia NEM terjed ki.
2014. jún. 4. 20:29
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Jó esetben csak egy biztosíték égett ki. Ha profi cucc, akkor gondolnak az ilyesmire.

Ha nem, akkor a kisebbik rossz, hogy a táp tönkrement, ami lehet egy filléres egyenirányító vagy pufferkondi, de lehet akár egy leégett trafó vagy tönkrement elektronika is.

Ha volt szag, akkor valami biztos elment benne.

Ha csak elhallgatott, biztosíték... keress a seggén valami bizti alkjzatot, lehet hogy a betápcsatlakozóval van összenőve, abból lehet kipattintani.

És véletlenül se tegyél bele más értékűt, hogy legközelebb is megvédje.

2014. jún. 4. 20:52
 6/9 anonim ***** válasza:
Kiment a bizti. Nem kell egyből vergődni, kérdező csávó!
2014. jún. 4. 20:58
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó előtte válaszoló! Amugy a típusa M-audio BX5 D2, esetleg megtudnád nézni, hogy elég komoly-e, hogy csak a biztosítékot vágja ki? Amúgy, csak elhallgatott, és nem füstölt.
2014. jún. 4. 21:18
 8/9 anonim ***** válasza:

M-Audio nem gyárt vackot.

És ott van, ahol mondtam. A szabvány hárompólusú hálózati csatlakozó aljzat alsó fele a biztosítékház, ott nézd meg, és cseréld ki azonos értékűre.

2014. jún. 4. 21:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha nem volt terhelve, 115 voltos betápnál sem volt túláram, itt túlfeszültségről beszélünk. Elképzelhető, hogy komolyabb a baj, bár igen, egy ilyen kategóriás cuccnál gondolni kéne ilyesmire. Ezernyi baja lehet.
2014. jún. 5. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!