Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért hogy a (mikrofonomban)...

Tamás Sáfár kérdése:

Miért hogy a (mikrofonomban) szól a zene?

Figyelt kérdés

Egyszer véletlen a mikrofonomat a zöld jack-ba dugtam bele és a mikrofonban elkezdett szólni a zene amit indítottam.

És csak néztem WTF?!?

2014. máj. 28. 23:13
 1/5 Tengor ***** válasza:

A hangszóró és a mikrofon elméleti felépítése teljesen azonos. A különbség annyi, hogy az egyiket a kimenetre kötik, a másikat a bemenetre. Persze mindnél minőségibb a darabokat nézünk, annál jobban eltér a felépítése egymástól.

A gagyibb fülhallgatókat ha mikrofon dugóba dugod, akkor egész érthetően kivehető a felvett beszéd.

2014. máj. 28. 23:21
 2/5 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm a választ, csak nagyon kíváncsi voltam rá.
2014. máj. 29. 01:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Csak azért tudott működni, mert dinamikus mikrofon volt, ami úgy működik, ahogy fentebb írták. Kondenzátormikrofonnal ez a jelenség nem működött volna.
2014. máj. 29. 22:55
 4/5 A kérdező kommentje:
Utánna kisérleteztem és a hangszóró meg jó mikrofonnak
2014. máj. 31. 00:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezt írta is az első válaszadó.

Az ős-ősidőkben, '70-es években volt olyan "házi telefon"-ja a BEAG-nak, ahol a hangszóró volt egyben a mikrofon is, és minden mellék csak a központtal beszélhetett.

2014. máj. 31. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!