Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Memóriakártyás videókamera...

Memóriakártyás videókamera felvételi képminősége függ a memóriakártya minőségétől?

Figyelt kérdés
Vettem egy Panansonic sdr26-os videokamerát, memóriakártyára rögzít. Volt otthon egy 2 GB-os márkátlan SD kártya, de szörnyű minőségben vesz fel. Nagyon remélem, hogy a memkártya miatt. SDHC kártyával, márkás, gyors írási sebességű (Class 4, vagy 6-ossal) jobb minőség lesz? (Tudom, hogy a kamera felbontásán ami 704x576 persze nem lehet változtatni)
2009. dec. 25. 19:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem, elvileg nem

A kamera felbontása viszont nem annyi, amennyit te írtál, hanem 720 * 576 pixel. Ez a helyes számarány.

2009. dec. 25. 19:32
 2/4 anonim ***** válasza:
A képminőség nem lesz jobb, akármilyen csilivili kártyát teszel bele. A jobb kártyák annyiban tudnak többet, hogy gyorsabbak, meg kisebb eséllyel halnak meg. A képminőséget állítsd a legjobbra a kamera menüjében, többet nem tudsz tenni. Ennyi pénzért ez van sajnos.
2009. dec. 28. 00:19
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi, én is erre jutottam... Hihetetlen, hogy egy 7-8 éves technológia, ugye a miniDV - még szalagos de digitális cucc -, jobb képminőséget biztosított. Miért csinálnak ilyet, hogy újabb technológiát hoznak be, de rosszabb minőséget biztosít...
2009. dec. 29. 12:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát, igen. A miniDV szalagon sokkal kevésbé van tömörítve a kép, mint az MPEG-2, ami a kártyákra meg a merevlemezekre kerül a kamerákban. Cserébe nem 2 GB egy óra videó, hanem 15. Egyébként DV-sből is a jobb (3ccd-s) kamerák csinálnak jó képet, a tiéd meg eleve egy teljesen alap kamera, bár igaz, hogy ennek a képe DV-szalagra rögzítve szebb lenne a kisebb tömörítés miatt. Ezt a technológiát azért vezetik be, mert meg akarják kímélni a homevideós embereket a több száz gigányi videofile-tól valamit valamiért alapon.
2009. dec. 30. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!