Egy akkumulátor töltő hány voltot ad le?
Vettem egy autós akkumulátor töltőt ami 12V-os és 5A-os.
Kíváncsiságból rámértem multiméterrel hogy mennyit ad le és fixen tratja a 10.65-10,70V-ot.
Ez teljesen normális, vagy fos a töltő?
Személyautó kis akksijához jó az 5 amperes töltő. Teljsen feltöltött akku kapocsfeszültsége 13 V fölött is lehet. Akkor van vége az akksinak, ha a kapocsfeszültség normális (12,6 V fölötti), de indítózáskor 9,5 V alatti...
A töltőd jó.
/Személyautó kis akksijához jó az 5 amperes töltő./
még nagy aksihoz is jó,max lassabban tölti fel.
hozzá értőnek tűnsz,gondolom csak véletlen írtad így.
Az akku gondolom csontra lemerültnek tekinthető abban az esetben, ha sem az önindítót nem képes tekerni, sem az AC pumpát nem bírja elindítani, de még csak a világítást sem vagy az indexeket sem tudja megvillantani. Egyedül az üresjelző lámpa világított halványan... :)
Ez után kiszerelt akkura mérve mértem a feszültséget.
A motor elektronikájával az égvilágon semmi baj, mert ahogy raktam bele másik akkut, pöcc röff indult, és mentem is vele. A lemerült akkut feltöltöttem kölcsön töltővel, és az is hibátlanul működik. Jelenleg is az van a motoromba, és egyenlőre gondtalanul működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!