Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Számítógép alaplapban forró...

Számítógép alaplapban forró kondenzátor. Mitől?

Figyelt kérdés

Az egész elektronikai ismereteim kimerültek abban, hogy kondikat ki tudok cserélni, de tovább már nem nagyon.

Van most egy IBM alaplap, ami random módon kapcsolódott be, de már leginkább be se kapcsolt. Volt rajta 1 kifolyt, 2 púpos kondi. Kicseréltem őket azonos értékűekre, low esr-ekre, de ezekből az egyik elég forró. Kicseréltem nagyobb kapacitásúra, az is.

Most már bekapcsol az alaplap, megy hiba nélkül, csak ez a forró kondi bosszantó.

Nem tudom, ilyennek kell-e lennie.

2014. márc. 28. 08:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Biztos nem tetted be fordítva?
2014. márc. 28. 09:13
 2/5 A kérdező kommentje:

:)

Nem, erre figyelek, mert volt ebből egy rossz élményem anno...sosem felejtem el. :)

Azóta is csöng a fülem.

2014. márc. 28. 09:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Akkor az az ESR mégsem volt annyira low, mint kellett volna. Talán kevéssé minőségibb darabról van szó. (?)
2014. márc. 28. 10:44
 4/5 Gabba8303 válasza:

Elképzelhető hogy a közelében van valami mondjuk egy ic vagy fet ami melegíti a lapot és a tömérdek réz vezeték hamar átveszi ezzel együtt a beforrasztott elkó lábai is. Nagyon gyakori probléma.

Más esetben váltóáramú komponens kerülne a tápból a lapba de ennek esélye szinte nulla mert vagy bizonytalan lenne a lapod vagy el sem indulna és a többi kondid is kifolyna.

2014. márc. 28. 12:10
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi.

IBM Thinkcentre alaplapról van szó, megfordult jópár ilyen gép nálam, és rendszeresen mindegyikben fel vannak púposodva a kondik.

Van mellette két tűzforró fet, de most pl megnéztem egy HP alaplapot, ott is van forró fet, de nem forró a kondija.

Vagy rengeteget mentek ezek a Thinkcentre gépek, vagy tényleg ennyire ócskák.

2014. márc. 29. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!