Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért vezeti az áramot a...

Miért vezeti az áramot a nyáklap másik oldala?

Figyelt kérdés

TME oldaláról rendeltem dolgokat, és azt hiszem ez a lap is közöttük volt:

[link]

Rárajzoltam az áramkört, szépen le is marta a sav ami nem kellett. A réz szépen vezeti az áramot. De az a baj, hogy a lap másik oldala is vezeti az áramot, az egész. Miért van ez? Nem erre használják?

2014. márc. 15. 17:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Alumínium, persze hogy vezeti. Amiből NYÁK panelt lehet maratni, az üvegszál erősítésű epoxi gyanta, vagy bakelit. Ezt nem tudom mire használják.
2014. márc. 15. 17:45
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem erre használják! Felületszerelt (SMD) alkatrészekhez, power LED-ekhez használják, éppen a hűtőfelület miatt.

Furatos nyák készítésére nem alkalmas, mert az alkatrészek lábai átvezetnek a hátoldali alulemezre.

2014. márc. 15. 17:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Úgy néz ki lassan elég rutinod lesz az áramkör maratáshoz.

Valóban bakelit vagy üvegszálas lap kell neked réz bevonattal. Bár vagy 15 éve nem láttam hogy valaki maga csinált volna ilyet. :)

2014. márc. 15. 18:48
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem volt gyanús, amikor megláttad, hogy alumíniumból van a másik oldala, hogy az is vezetni fogja az áramot?

Különben meg vegyél univerzális nyákot, nem kell furkálni, csak szépen átgondolni, esetleg áttervezni a vezetősávokat: [link]

2014. márc. 15. 19:09
 5/6 anonim ***** válasza:

Vagy 15 éve nem csináltam saját nyákot, de azt el tudom mesélni a haza nyák gyártásnak az tett be, hogy Kína mindent fillérekért legyárt.

Szerintem tuti van a neten olyan oldal, ahol ha feltöltöd a megfelelő formátumú rajzot és megadod a kész nyák méretét, 2 héten belül hozza a póstás a kész panelt.

Érdemes lenne rákeresni.

2014. márc. 15. 19:13
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Először nem is figyeltem, hogy alumíniumból van, de most már jobban odafigyelek. Ezt az univerzális nyákot vettem később, arra csináltam villogót, és hasonló dolgokat.

2014. márc. 15. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!