4ütemű fordulatszámmérőt hogyan lehet átalakítani hogy jó legyen 2 ütemű gépekre?
Ha mechanikus és főtengelyről hajtva, akkor tökmindegy hány ütem.
Ha meg nem, akkor kérdés, honnan, milyen jelet vesz, ami alapján kijelez.
Van valami olyan kis tranyós kapcsolás, ami csak minden második jelet küldi tovább, most hirtelen nem jut eszembe.
Ja, nem mellesleg, egyhengeres motor?
Jelfelező (frekvenciaosztó) nem jó.
Neki kétszerező kéne, ha lenne.
Mert egy hengeres 2T motornál egy fordulat egy munkaütem, a műszer meg gondolom 4 hengeres 4T motorhoz van, ahol egy főtengelyfordulatra két munkaütem esik. Ahhoz hogy pontosan mérjen, egy impulzusból kéne kettőt csinálni, lehetőleg egyenletes kitöltési tényezővel.
"Ahhoz hogy pontosan mérjen, egy impulzusból kéne kettőt csinálni, lehetőleg egyenletes kitöltési tényezővel."
Négy hengeres motorról származó mérőre igaz lenne.
A 2 ütemű pont hogy minden fordulatnál fog jelet küldeni, az 1 hengeres 4 ütemű meg csak minden második fordulatban. A 2T kétszer annyi jelet ad.
Én egyébként azért gondolkodtam 1 hengerben, mert 4 hengeres motoroknál nem jellemző a gyújtásjelről vett fordulatszám-mérés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!