Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Halogén izzó vagy LED izzó?...

Halogén izzó vagy LED izzó? Melyik "jobb" és miért?

Figyelt kérdés
2009. dec. 11. 18:03
 1/5 A kérdező kommentje:
A halogénről vhogy kevesebb infót találok, vagy ha találok az túl műszaki. Most rakunk spotlámpákat, és halogén izzókat vettünk bele. Lehet LED-et is bele? És melyiknek lesz nagyobb fényereje?
2009. dec. 11. 18:05
 2/5 anonim válasza:
68%

A halogén izzónak nagyon erős fénye van és nagyon forró, egyébként az üvegtestet nem szabad megfogni mert a zsírtól elpattanhat. Ezenkívül a halogén izzó nagyon nagy áramot igényel. A LED (Lighting Emitting Diode) hideg fényforrás és félvezető is. Nincs nagy fénye de az élettartam... folyamatos világítás=11-12 év. Ez a legnagyobb élettartamú fényforrás ami létezik. Nagyon keveset fogyasz (kb 10-40 mA)

pár mili Watt.A halogén meg kb 2-8 Ampert vedz fel. Ja és a LED nagyon fesz érzékeny pl: 3 Voltos LED 3,5 voltot nem bír. Dönts el melyik jobb. Remélem segítettem.

2009. dec. 21. 11:49
 3/5 A kérdező kommentje:
és a halogén izzó a haygományos izzóktól vmivel azért kevesebbet fogyaszt?
2009. dec. 21. 16:56
 4/5 anonim válasza:
aha a halogének általában kevesebbet fogyasztanak. De én energiatakarékos izzót használnék.
2009. dec. 21. 17:16
 5/5 anonim válasza:
A LED nem izzik, hanem a benne levő anyag bocsájt ki fényt, ahogy áramot kap.
2012. nov. 15. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!