Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Most mit tehetek? Menthető még?

Most mit tehetek? Menthető még?

Figyelt kérdés

A számítógépemről, azon belül is a winchester(ek)ről lenne szó.

Pár héttel ezelőtt betojt a gépem: kiírta bekapcsoláskor, hogy " Lemezolvasási hiba ,

újraindítás CTRL+ALT+DEL", ezt jópárszor eljátszotta, míg be nem indult (jópár alatt több mint 10 alkalmat értek). Újratelepítettem rajta a Windows xp-t (előtte is az volt rajta), egy hétig jó volt, utána megint hibaüzenettel indult, de már a telepítés sem oldotta meg a dolgot.

Szervizbe került, ahol azt mondták, a vinyók rosszak, az egyiket ki is vették a kettőből, a másikra valahogy ráerőszakolták a Win 7-et. Így adták vissza, mostanáig döcögött is a szerkezet, de megint elromlott. Mondom beteljesült a szervizes jóslata, tönkrement a második hdd is.

Kellene a gép, már csak az iskola miatt is, de hát diák vagyok még, nincs önálló keresetem, és a szüleim sem tudnak pénzt adni új winchesterre, így jobb híján az ismerőseim körében kérdeztem rá, hogy van-e valakinek elfekvőben hddje. Kaptam egy Maxtor 40 Gb vinyót, mondták ugyan hogy nem 100% hogy jó, de persze beleéltem magam, viszont koppantam egy nagyot, mert:

Beraktuk apukammal a winchestert, utána beraktam a hozzá kölcsönbe kapott telepítő CD-t is. Elindult a dolog, elment addig, amíg ugye rá nem kérdez a telepítő hogy hová rakja az operációs rendszert. Kiválasztottam az egyetlen partíciót, és elindítottam a formázást, de lassúnál és gyorsnál is kiírta, hogy a lemez sérült, ezért nem tudja leformázni azt. próbálkoztam azzal is, hogy újraparticionálom a a lemezt, de nem segített ez sem. Mit tehetnék még? Nem lehet, hogy valahogyan rendbe lehessen hozni a merevlemezt?

Sajnos tényleg nagyon fontos lenne, de jelenleg nincs több ötletem. Ti tudnátok ajánlani valami módszert?

Elnézést hogy ilyen hosszú lett, köszönöm annak, aki elolvassa, és tud valamit mondani rá!

16 éves lány.

2014. febr. 15. 15:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Sajnos a rossz lemez az rossz lemez, nincs mit tenni. Több millióba kerülne egy ilyen javítása. Mire kell a gép? Én ilyen helyzetben, ha nincs keret, megkérnék valakit, hogy töltsön le egy Ubuntu-t és írja ki CD-re. Egy CD kevesebb, mint 100 Ft, tokkal együtt. Szerintem a szervizben is szívesen megcsinálják neked. Az Ubuntu egyfajta Linux, és működik mindenféle háttértár és telepítés nélkül is, csak valamivel lassabb. Persze menteni nem fogsz tudni semmit, hiszen a CD csak olvasható (tudsz, de újraindításkor elvesznek a fájljaid). Ha van egy pendrive-od, akkor arra tudsz menteni, vagy pl. használhatod a google docs-ot vagy más, internetes tárhelyet.

Ubuntut pendrivera is lehet telepíteni, de ehhez nagyon jó minőségű pendrive kell, különben pár hét vagy hónap alatt az is tönkremegy.

2014. febr. 15. 15:47
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a javaslatot!:)

Tanulásra kell leginkább a gép.:)

2014. febr. 15. 18:23
 3/4 anonim ***** válasza:

Pár ezret se kapnál? Mondjuk megígérsz valami jó kis házimunkát :) Az árgép szerint 10 ezerért kapni új merevlemezt, de ennél olcsóbban találni komplett gépeket is. Az első guglira itt egy találat:

[link]

Ha rákönyökölsz az apróhirdetésekre, hardverapróra, biztos találsz fillérekért működő gépet. Office-ra nem kell komoly teljesítmény.

2014. febr. 15. 21:51
 4/4 anonim ***** válasza:
Tanulásra, szóval szövegszerkesztésre, interneten utánanézni dolgoknak stb. teljesen jó az CD-ről futtatott Ubuntu vagy más hasonló rendszer. Átmeneti megoldásnak is használhatod, hiszen nem igényel nagy beruházást.
2014. febr. 17. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!