Mi a baja a monitornak? Lehetséges hogy otthon még tudom csinálni?
Egy 17-es lg monitornál pont ez volt egy éve a bajom (csak sárga és zöld led színnel). Nagy valószínűséggel a tápban lévő elektrolit kondik adták fel a harcot. Nálam ezek 1000Uf 25V-s kondik voltak. Cseréltem őket hasonló paraméterű LOW ESR kondikra (Ez fontos, mert kapcsoló üzemű tápról van szó), az egész anyagköltsége 200Ft volt.
Egy próbát megér, ha szétszeded, elég látványosan fel tudnak puffadni. De ha nem látszik semmi hiba, akkor is jobb cserélni, nem sokat vesztesz rajta.
A második vagyok, azért egy kis kiegészítést hozzátennék:
Nekem volt itthon megfelelő szerszámom (pákaállomás, oldalvágó, izopropil alkohol, forrasztóón minimum kell), és végig tudtam hogy mit csinálok. Ha értesz hozzá, akkor sec-perc és pár száz forint, ahogy leírtam, de ha nem, akkor jobb ha nem nyúlsz hozzá, mert több kárt csinálhatsz, mint hasznot (akár magadban is!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!