Hogyan tudom átalakítani a 3 fázisú motoromat 1 fázisúvá?
Igazából nagyjából tudom csak még se 100% tiszta.2 kép lesz bent 1 a tipusáról 1 pedig a mostani bekötéséről kapcsoló táblájáról. Kérdésem leginkább az hogy most megy be 6 vezeték abból egy a földelés 3 az U1 V1 W1re megy és mi az a maradék 2 fekete ami semmit nem jelől!
Kérdőjel jelzett fekete vezetékek mik?
Tudom hogy ha 1 fázisut szeretnék a csillag pontot meg kell szüntetni és 3 vezeték kell majd hogy menjen bele 1db földelés 1db 0pont de melyikre ? Talán a V1re. És 1db fázis ami megy az U1re. Azt még kell egy kondenzátor de milyen és mekkora és azt ugye a U2 és W2 pont közé kell kötnöm?
Hát igen ez 3 fázison is csak 180 W.
1 fázison még a megfelelő kondival (12 mikrof:)is ennek 2/3 része.Az indító nyomatékról,üzemidőről még nem is beszéltünk.A tengely átmérő 15 mm?
Nem bizony!
A kondit oda kell kötni amit már leírtunk A (V1-U1)-re.
A forgásirányváltás az áthidalások átrendezésével oldható meg ,de ezt is már írtam.
De ha nagyon ragaszkodsz ehhez a motorhoz ,azért mert nem áll rendelkezésre 3 fázis,akkor kis pénzért ,attól függ hol veszed(kb 15-30 eFt)lehet venni frekvenciaváltót amit a 220 ra dugva 3 fázist állít elő, és meg lesz oldva a fordulatszám,teljesítmény.
A kondit és az áthidalásokat a leírtak szerint kel kötni,akkor várható el,hogy jó eredményt. kapjunk.Induljon,megfelelő fordulattal forogjon,,legyen valami nyomatéka.
Itt a kondenzátor okozott fáziseltolás miatt tud (tudott volna) elindulni.
Azért óvatosan a csavaroknál,mert kikapcsolás után néhány pillanatig még megrázó élményben lehet részed.A kondenzátor fel van töltve!
Honnan jött a füst?Motorból,kondenzátorból?Próba alatt volt sorba kötve ampermérő?Ilyenkor nagyon célszerű egy áram mérőt,a várható áramfelvételnek megfelelő olvadó biztosítékot a motor elé kötni.
Jó lett volna mérni mennyi az áramfelvétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!