Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha napközben mikor nem vagyok...

Ha napközben mikor nem vagyok itthon áramtalanítok mindent, ilyenekre gondolok, hogy számítógép, tv, setupbox stb. Akkor mennyit spórolhatnék vele? Mert eddig alapból ha ki voltak kapcsolva az elektronikai cuccok, de nem voltak áramtalanítva.

Figyelt kérdés
2014. febr. 1. 15:21
 1/3 A kérdező kommentje:

konkrétan ezek azok a dolgok amik eddig alapból nem mentek amikor nem voltam itthon de áramtalanítva nem voltak:

5.1es hangrendszer, monitor, asztali számítógép, wifi router, setop box, tv, nyomtató.

2014. febr. 1. 15:34
 2/3 anonim ***** válasza:
Éves szinten 100 forintnál sem többet.
2014. febr. 1. 15:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Kicsit jobban utánanézve a dolgoknak, akár havi 200 forintot is spórolhatsz. Nem nagy szám ez sem, de lényegesen több, mint amit előbb írtam.

Amit érdemes lehet kihúzni: monitor, tv és router. Esetleg ha a set top box és 5.1 olyan, hogy időt jelez ki, vagy világít a led kikapcsolt állapotban, akkor is fogyaszthat egy minimálisat.

Pénzbe nem túl sok, de ha zöld akarsz lenni akkor már csak az miatt megéri kihúzni (bár ez nehéz kérdés, mert oké, hogy ezzel legyen az hogy éves szinten x kWh energiát megspórolsz, de ha napi 3 percet megy a tv azzal már többet fogyasztasz).

2014. febr. 1. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!