Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Tablet vagy laptop vagy notebook?

Tablet vagy laptop vagy notebook?

Figyelt kérdés
Szóval 15 éves vagyok.És júniusban végzem az általánossal.Ajándékba kapnám.És kapcsolattartás miatt kapok új t/l/n mert a mostani toshiba laptopom meghalt.Az ár nem lényeges.Néha filmezésre zenehallgatásra,netezésre,kapcsolattartásra(skype),microsoft office használatra,szórakozásra használnám!
2013. dec. 28. 17:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A laptop és a notebook egy és ugyanaz.

Egyébként vannak már 110-120 ezerért is nagyon jó laptopok, azért mégiscsak többre mész vele, mint egy tablettel.

Ajánlom az ASUS és a Dell márkát. A többit inkább hanyagold.

2013. dec. 28. 17:14
 2/13 A kérdező kommentje:
Csak ez a két márka megfelelő? Köszi a gyors választ!
2013. dec. 28. 17:23
 3/13 anonim ***** válasza:

A laptopok közül az Asuson kívül ajánlom még a Lenovo-t.

Tabletből pedig iPad Air vagy Xperia Tablet Z. Azért ajánlom a tableteket mert ballagáskor azt választottam (jelenleg 9.-es vagyok egy erős gimiben) és nagyon jól jártam, be tudom vinni az iskolába, napokig bírja töltés nélkül, könnyebb, nem melegszik, stb. Én ki tudom használni, nagyon jól jártam vele. Az a kérdés hogy neked melyik elégíti ki jobban az igényeidet.

Viszont a tablet csak egy pár éves "műfaj", sokan nem is igazán tudják hogy működik, azt hiszik hogy semmire nem jó. Nem kell lebelcsülni, van jópár előnye a laptopokkal szemben. Ha ki tudod ezeket használni, akkor nagyon jól járhatsz vele. Ha van a házban számítógép vagy másik laptop, akkor nyugodtan bevállalható.

2013. dec. 28. 17:23
 4/13 A kérdező kommentje:
van pc és laptop itthon.de a laptop nem megy rendesen.kérdés:neked milyen tableted van.mik azok amikben jobb a tablet mint a Laptop?kb mennyi egy ilyen xperia tablet.mikre használod,hol lehet olcsón kapni??
2013. dec. 28. 17:36
 5/13 anonim ***** válasza:
55%

Első vagyok.

Én nem ajánlom a Lenovo-t, sok a meghibásodás a márkánál.

A tabletnek szerintem az a fő hátránya a laptoppal szemben, hogy gépelni sokkal nehezebb a virtuális billentyűzeten. De ahogy írta előttem is a válaszoló, ha már tabletet veszel, ne a 20-30 ezer Ft-os kategóriában nézelődj. Ajánlott legalább 80 ezret rákölteni.

Elvileg egyetlen feltöltéssel tovább is fogja bírni a laptopnál, de azért arra sem árt gondolni, hogy Android vagy iOS fog rajta futni, és azokon jóval nehézkesebb még az irodai programcsomagot is használni.

A többiben ugyanúgy jó a tablet is, na persze az nem teljesen világos nekem, mit értesz a szórakozás címszó alatt.

2013. dec. 28. 17:55
 6/13 anonim ***** válasza:

Az ipadomat egy jó féle, megbízható gsm boltból vettem (az aluljárókban lévő olcsó gsm boltokat nyugodt szívvel hagyd ott, nem véletlenül adják "jó" áron).

Játszok rajta, meglepően jó cuccokat lehet rajta találni. Pl most megjelent a GTA San andreas improved verziója. A grafika jobb mint a pc/konzol verzióké, ha érdekel nézd meg.

Filmet nézek, a tíz colos kijelzőn 2048*1536-os felbontással nagyon jó.

Zenét is szoktam hallgatni, bár az átlaghoz képset sokkal jobb az ipad hangszórója, de inkább fülessel.

Vannak direkt tanulásra fejlesztett appok, legtöbbje ingyenes, rendkívül hasznos némelyik. Pl gépen csinálok egy power pointot, és van olyan app, amin be lehet mutatni, sőt, a WiPoint nevű appal csinálhatom magán a tableten. Ez így sokkal kényelmesebb, mint laptopon, főleg amikor előadom az osztálynak.

Használom még jegyzet írásra, rajzolásra, netezésre, youtube-ozásra. A gépelés nem kényelmetlen, megszokás kérdése. Ezt is most ipadon írom. Ja és a kötelezőket ezen olvasom.

Nekem ipad 4-em van, 32 gigás és 135k ért vettem. Érdemes venni hozzá egy tokot, ez pár ezer forint. Ha szeretsz rajzolni, mint én akkor érdemes beszerezni egy tollat hozzá, ez sem túl drága. Kb 145-150k összesen.

A Tablet Z kiegészítők nélkül 130k, de 16 gigásban, mert hirtelen nem találtam wifi only 32 gigást. A Tablet Z azért jobb mint az ipad, mert vízálló, egyszerűbben lehet rajta torrentezni, jobb a kamerája és bővíthető mem. kártyával. Nekem jobban megérte az ipad a külön rá kifejlesztett appokkal, amik nincsenek androidra.

2013. dec. 28. 18:17
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszi a részletes válaszokat.A tablet nekem valahogy nagyon bejön.Akkor szerintetek az xperia Z jó lenne?Mert nagyim fog kapni egy ipadot.de azt csak néha kapom oda..és ha elmegyek nem lesz hasznom belőle.
2013. dec. 28. 21:08
 8/13 anonim ***** válasza:
Nagyon jó a Tablet Z is, de attól függ, hogy mire akarod használni. Más, mint az iPad. Van, amiben jobb és van, amiben kevésbé jó. És fordítva is igaz. Skype-on, filmezése, netezésen és szórakozáson kívül mire kell? Úgy konkrétabban le tudnád írni? No és az sem mindegy, hogy csak idénre, vagy hosszú távra akarod venni. A Tablet Z nem egy mai csirke, bár nem is mondható réginek, de 1-2 év múlva el fog avulni, míg az iPad Air legalább kettő évvel tovább lesz támogatva.
2013. dec. 28. 22:29
 9/13 A kérdező kommentje:
Hát 4-5 évre kellene.És microsoft office használatra.játékok.jegyzetek irására.olvasásra(ebook).
2013. dec. 28. 22:58
 10/13 anonim ***** válasza:
Akkor tabletben csak az iPad jöhet szóba, abból is a legújabb. Ha vigyázol rá és nem buherálod szét akkor szervizeléssel nem lesz gond, ez biztos. Viszont a legújabb játékokat csak kb megjelenés utáni 3-3,5 évig kapod meg, persze csak a prémium játékokat nem, a többit 5-5,5 évig is akár. A legelső iPhone-ra (2007-ben jelent meg) is vannak játékok, amik 2012-ben jöttek ki (ha jól tudom).
2013. dec. 28. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!