Működik ez a mozgásérzékelő így bekötbe?
Hááát, hogy a kép amin szerepel a mozgásérzékelő adatokkal, aszerint kötöttem, ahogy az általam rajzolt képen látható, de nem kapcsol! A kérdésem, hogy a + és gnd közötti lábon, 12v fog jönni vagy csak egy jel talán, amit majd máshogy tud alkalmazni az ember? (arduino vagy mi stb...)
A kérdésem, hogy ha egy 12v-os ledsort kötök úgy, ahogy a képen rajzoltam, akkor működnie kellene?
Na találtam egy kapcsolási rajzot...
Na így kötöttem én is, csak ellenállás nélkül, egy led modult... 12v-ot kap a mozgásérzékelő és azt is várom, hogy adja tovább a ledmodulnak, de nem történik semmi... A jumpert próbáltam kétféleképpen is, de semmi... Azt hiszem "H" állásban van bekapcsolva a mozgásérzékelés...
Halihó,
A Vcc a tápfeszültség, az output pedig a kimenet.
L állásban csak egy impulzust ad, H állásban többet.
L állás való arra, ha pl érzékel egy mozgást, akkor egy külön áramkör segítségével bekapcsoljon egy relét, ami mondjuk 3 percig úgy is marad, majd eddig világit az akármi. L állásnál az egy érzékelés után a tivábbi érzékelés elmarad.
H állás pegi folyamatosan löki az impulzusokat minden mozgásérzékeléskor.
Köszönöm a válaszodat!
Bevallom, rámértem multiméterrel és igen, 3.3v... Rákötöttem egy sima kis ledet, úgy ment...
És már keresem is azt a relét, amit majd ez működtetni tud!
Köszönöm még egyszer! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!