Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Működik ez a mozgásérzékelő...

Működik ez a mozgásérzékelő így bekötbe?

Figyelt kérdés

Típus: HC-SR501

Link:

[link]

És az elképzelésem:

[link]

2013. dec. 19. 09:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Mi a kérdés?
2013. dec. 19. 09:22
 2/7 A kérdező kommentje:

Hááát, hogy a kép amin szerepel a mozgásérzékelő adatokkal, aszerint kötöttem, ahogy az általam rajzolt képen látható, de nem kapcsol! A kérdésem, hogy a + és gnd közötti lábon, 12v fog jönni vagy csak egy jel talán, amit majd máshogy tud alkalmazni az ember? (arduino vagy mi stb...)

A kérdésem, hogy ha egy 12v-os ledsort kötök úgy, ahogy a képen rajzoltam, akkor működnie kellene?

2013. dec. 19. 09:37
 3/7 A kérdező kommentje:

[link]

Na találtam egy kapcsolási rajzot...

Na így kötöttem én is, csak ellenállás nélkül, egy led modult... 12v-ot kap a mozgásérzékelő és azt is várom, hogy adja tovább a ledmodulnak, de nem történik semmi... A jumpert próbáltam kétféleképpen is, de semmi... Azt hiszem "H" állásban van bekapcsolva a mozgásérzékelés...

2013. dec. 19. 10:46
 4/7 JulesM111 ***** válasza:

Halihó,

A Vcc a tápfeszültség, az output pedig a kimenet.

L állásban csak egy impulzust ad, H állásban többet.

L állás való arra, ha pl érzékel egy mozgást, akkor egy külön áramkör segítségével bekapcsoljon egy relét, ami mondjuk 3 percig úgy is marad, majd eddig világit az akármi. L állásnál az egy érzékelés után a tivábbi érzékelés elmarad.

H állás pegi folyamatosan löki az impulzusokat minden mozgásérzékeléskor.

2013. dec. 22. 06:42
 5/7 JulesM111 ***** válasza:
Fontos mèg, a mozgárérzékelő impulzusfeszültsége 3.3V, ezt nem LED-sorra kötjük, kell hozzá egy külön teljesítményvezérlő kapcsolás, pl relé, kapcsolótranyó...
2013. dec. 22. 06:46
 6/7 JulesM111 ***** válasza:
2013. dec. 22. 07:14
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat!

Bevallom, rámértem multiméterrel és igen, 3.3v... Rákötöttem egy sima kis ledet, úgy ment...

És már keresem is azt a relét, amit majd ez működtetni tud!

Köszönöm még egyszer! :)

2013. dec. 22. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!