Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy (talán omron) márkájú...

Egy (talán omron) márkájú LED-es mozgásérzékelő lámpát vettem (3db AAA elem hajtja) Már sokadik alkalommal történik meg, hogy a lámpa egyszercsak az éjszaka közepén bekapcsol, úgy, hogy semmi mozgás nincs. Kérdés: Mi ennek a műszaki magyarázata?

Figyelt kérdés

A cél az volt, hogy az éjszaka ágyunkba átmászkáló 3 éves lányomnak legyen jelzőfény a folyosón. A lámpa bekapcsolását a mi hálónkból is látni. Nem vagyok a paranormális jelenségek hívője, de próbáltam tesztelni és annyira nem tűnt érzékenynek a lámpa, hogy a "semmire" bekapcsoljon.

3 nagyfényerejű LED dióda van benne, hideg fény, 60 sec-re állított időzítővel.

2013. ápr. 11. 10:52
 1/3 anonim ***** válasza:
Elektromágneses impulzus bezavarhat, ami akár a hálózatból is vagy az éterből bekerül. Egyszerű készülékről lévén szó, gondolom nincs "elbonyolítva" a zavarszűrése. Ha ez nem fordul elő túl nagy gyakorisággal, akkor együtt kell élni vele. Szakember átnézheti persze, hátha talál vmi rossz forrasztást. Esetleg ha garanciális még, akkor vidd vissza, v gar.szerviz.
2013. ápr. 11. 15:47
 2/3 anonim ***** válasza:
Nézd meg, nem koszos-e az érzékelője. Bizonyos infra szenzorok behülyülnek a rajtuk lévő foltoktól.
2013. ápr. 11. 20:51
 3/3 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat. Az erzekelot mar toroltem, de lehet, hogy belul van kosz. Az elektromagneses impulzus, ami ugye ebben az esetben az eterbol jon meg megoldas lehet, bar a halozattol messze van.
2013. ápr. 11. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!