Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az elektronikáról keresek...

Az elektronikáról keresek könyveket, milyeneket ajánlotok?

Figyelt kérdés
Egy olyan könyvet szeretnék melyben az alapoktól kezdve a könyv elmagyaráz mindent amit az elektronikáról tudni kell.

2013. dec. 12. 17:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Kovács Csongor: Elektronikus áramkörök.
2013. dec. 12. 21:18
 2/5 A kérdező kommentje:
Elnézést a kérdésben nem említettem de új könyveket keresek. Amúgy köszönöm szépen a választ.
2013. dec. 13. 07:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Mit értesz új alatt? Mert ezt is meg lehet venni újonnan boltból.

Az meg hogy mely évben lett kiadva, tökmindegy... Ha most kezdesz bele, nem kell még neked az I7-es processzor "kapcsolási rajza"...

Van olyan is Kovács Csongortól, hogy Digitális elektronika. Az belekóstol a legelejéről a témába alap szinten.

Végül is olyan könyv ami a legelejétől, hogy definiálja az áramköri elemeket, meg a villamos mennyiségeket, eljut a ma elérhető maximális elektronikai kivitelezésekig, nincs.

Először végy a kezedbe egy könyvet, amiből megérted az alap analóg áramköröket (alap erősítők, összeadók, komparátorok, stb...), meg belekóstolsz az alap digitális világba, pl. meg tudsz csinálni egy számláló áramkört, vagy egy DAC-ot, ADC-t. Ha ezek megvannak, utána nézelődhetsz több irányba: híradástechnikai termékek, erősáram/energetika, automaika/irányítástechnikai áramkörök, kapacsoló üzemű áramkörök, hogyan épül fel egy alap processzor, hogyan működnek a villamos műszerek, mikor elektronikai áramkörök, távszabályozás, gyártósorok, elektro pneumatikus/hidraulikus rendszerek, PLC vezérlés, SMD nyákok, stb... Szépen szét lehet nézni e világban, de nem egy könyvből, az kizárt.

2013. dec. 13. 08:53
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod, új könyv alatt azt értem hogy újonnan meg tudom venni a boltban. A Kovács Csongor: Elektronikus áramkörök című könyvet több helyen is megnéztem de csak előjegyezni lehetett ezért írtam hogy én új könyvet keresek.
2013. dec. 13. 13:52
 5/5 anonim ***** válasza:

Azt javaslom nézzél szét egy könyvtárban.

Ezek ugyan régi könyvek, de indulásnak megteszik:

S. Wirsum Gyakorlati Elektronika

D. L. Heiserman Amatőr kapcsolások integrált áramkörökkel.

TEXAS TTL RECEPTEK

Janus Wojciechowski ( ejts: Vojcsehovszki ) az alapokat jól elmagyarázza, de könyvei tartalmaznak néhány életveszélyes kapcsolást is. Pl.:

J. Wojciechowski Ismerkedés az elektronikával

2013. dec. 13. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!