Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Amatőr rádiósok, ti mivel...

Amatőr rádiósok, ti mivel foglalkoztok?

Figyelt kérdés
Valaki leírná h miket csináltok? mert nem nagyon tudom elképzelni. köszi

#távközlés #rádió #rádiózás #amatőr rádiósok
2013. dec. 12. 00:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Amíg nem jelentkezik egy sem, addig ajánlanám a wikipediat: [link]
2013. dec. 12. 01:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Főállásban valószínűleg szakmabekiek. Elektromérnökök, Hirköztlési Hatóságot igazgatnak, bemérőkocsit vezetnek, műsorszórási zavarbejelentéseket ellenőriznek.

Szabad idejükben készülékeket fejlesztenek, antennákat terveznek (ki tud kisebb teljesítménnyel minél távolabbi kapcsolatot létesíteni), stb...

2013. dec. 12. 10:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Aztán rádióznak, körzeteket vadásznak, diplomát gyűjtenek....

Van vagy 10 használható hullámhossz, van a világon vagy 200

hívójelkörzet és van több üzemmód. CW, USB, digitális.

Igyekeznek minden hullámsávon, minél több hívójelkörzettel beszélni, forgalmazni, de ez nem megy akármikor, mindegyiknek megvannak a sajátosságai, mikor melyik alkalmas nagyobb távolságú összeköttetésre.

Vannak különleges lehetőségek pl: holdvisszaverődésben beszélni, meg a fennlévő amatőr műholdak használatával, szinte felsorolhatatlanok a lehetőségek.

Ez kérlek szépen szenvedély, aki nem csinálta nem érti mi ebben a jó, hiszen neten pillanatok alatt ott lehetsz az egész világon.

De amikor én direktben az én készülékemmel, antennámmal beszélek egy másik földrészen élővel, minden egyéb külső eszköz igénybevétele nélkül, olykor alig érthetően, de

azért kommunikálunk, na ez benne az izgalmas.

2014. jan. 3. 14:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Jóformán már semmivel sajnos.

Nem úgy van már mint anno, hogy bementem a vasárú boltba és vettem xy méretű alumínium csövet antennának és otthon megépítettem és apámmal feltettük az árbócra (14 éves koromban).

Minden kompakt és készen van csak meg kell venni, ráadásul marhára drága és nem olyan mint én szeretném. Ebben már semmi izgalmas nincs.

2018. jún. 24. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!