Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogy kell kapcsolási rajzot...

Hogy kell kapcsolási rajzot olvasni?

Figyelt kérdés
Elektro szakra mentem és még nem nagyon tudok kapcsolási rajzot olvasni valaki eltudná magyarázni hogy hogyan kell. Találtam egy erősítőt amit megszeretnék csinálni de nem megy amíg nem tudom leolvasni a rajzot.

2013. dec. 8. 16:14
 1/9 anonim ***** válasza:
az alkatrészek rajzát kell ismerni, hogy melyik mi, meg a kivezetéseit, hogy melyik mire való.
2013. dec. 8. 16:24
 2/9 anonim ***** válasza:
Ahogy egy turistatérképet: honnan-hová és mi van útközben :)
2013. dec. 8. 16:25
 3/9 A kérdező kommentje:
valaki betudná linkelni hogy mi micsoda a kapcsolási rajzon?
2013. dec. 8. 16:27
 4/9 anonim ***** válasza:

Mondjuk nem sokra mész vele,de ilyen oldalakat keresgélj.

[link]

2013. dec. 8. 16:43
 5/9 fúróferkó ***** válasza:

"Elektro szakra mentem és még nem nagyon tudok kapcsolási rajzot olvasni"

Akármilyen szakmát tanulsz tankönyvet csak kaptál.Első a szakmai könyv,és az elektrotechnika elméleti részének elsajátítása.Közben elő kel venni a szakrajz könyvet.Mostanában ez már nem divat?A lustaság ellen viszont nincs tankönyv.Ha már csak net-ben bízol,akkor legalább próbálj meg önállóan kiguglizni rajzjeket!

2013. dec. 8. 16:44
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és belinkelt oldalt.
2013. dec. 8. 16:52
 7/9 A kérdező kommentje:
Egyébként szakrajz könyvet nem kaptam.
2013. dec. 8. 16:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekünk szakközépben, 8 éve mikor bejött az ún. alapgyakorlat, első az volt, hogy megtanították a rajzjeleket, igaz még nem fogtuk fel pl. egy tranzisztor működését egy erősítő áramkörben 15 évesen, de a rajzjeleket tudtuk. Majd Sprint Layout nevű programban nyákot is terveztünk 2. félévben. Később ott maradtam technikumon, mindent elmagyaráztak meg kaptunk tankönyveket. Kovács Csongor: Elektronikus áramkörök, illetve Digitális elektronika címmel. Minden alap benne van e két könyvben.
2013. dec. 8. 21:48
 9/9 anonim ***** válasza:
Mikor még mi vizsgáztunk technikumon, nem is volt rég, 3 éve, 6 nap, reggeltől késő délutánig mentek a vizsgák, csomó írásbeli, gyakorlat, utolsó nap szóbeli, 6 tételsorból. A nagy öregek már arra a képzésre is azt mondják, hogy elég vacak volt, most meg már úgy tudom pár óra alatt le lesz zavarva az egész. Még tankönyvet se adnak. Hova süllyed még ez az amúgy is retek magyar oktatás...
2013. dec. 8. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!