Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az volna a kérdésem hogy...

Az volna a kérdésem hogy létezik e olyan ezköz ami valahogy korlátozza a felvehető áram erősségét egy akkumlátorból?

Figyelt kérdés
pl, van egy villanymotrom ami egy akkuból felvesz 50+ amper erősségű áramot de én valahogy korlátozni szeretném hogy max 35Ah-t vegyen csak fel.

2013. nov. 26. 15:16
 1/8 anonim ***** válasza:

"de én valahogy korlátozni szeretném hogy max 35Ah-t vegyen csak fel."

...és akkor úgy gondolod, hogy el is fog indulni?

ha igen, felpörög a normális, üzemi fordulatszámára?

2013. nov. 26. 15:22
 2/8 anonim ***** válasza:

32 A-es C vagy G karaszterisztikájú kismegszakító!

de terhelni nem tudod úgy a motort, mint amikor 50 A vesz fel!

(max. fele terheléssel járathatod.)

2013. nov. 26. 15:25
 3/8 anonim ***** válasza:

A kismegszakító nem korlátozza az áramfelvételt.

Ha jól értelmezem, csak az indítási áramot szeretnéd korlátozni.

Ezt elektronikus vezérléssel is meglehet oldani, összerakni egy ilyet elég költséges a nagy áram miatt, mivel nagyteljasítményű tranzisztorok kellenek bele.

Járható út, hogy indításnál sorba kötsz egy ellenállást, majd kiiktatod.

Esetleg a motor gerjesztésébe avatkozol be, de ez még bonyolultabb.

2013. nov. 27. 15:33
 4/8 A kérdező kommentje:
Arról van szó hogy van egy villanymotor ami terhelve van, és működés közben felvesz több mint 50ah, de az akku és a motor között van egy szabályozó ami max 50 ampert bír papíron, és az a gond hogy nagyon szeretne elolvadni.csak az objektivitás végett ez egy modell hajó meghajtása, és a hajócsavar rendesen megfogja a motrot. szóval erre kéne tulajdonképpen megoldás, egyébként kösz az eddigi válaszokat.
2013. nov. 28. 07:59
 5/8 anonim ***** válasza:
Először is az A meg az Ah az két külön fogalom.Motor áramfelvételét általában A-ban adják meg,ami nálad ha 50,akkor azzal már halászcsónakot is lehet hajtani,nemcsak modellt,úgyhogy ez nekem valahogy nem tiszta.Egyébként korlátozni lehet legegyszerűbben egy ellenállással,ami nem enged át több áramot mint amennyit szeretnél,ez egy modell esetében lehet akár egy hagyományos izzó is,hátránya viszont hogy ez is fogyaszt.
2013. nov. 28. 12:16
 6/8 A kérdező kommentje:

onnan jönnek a leírtak hogy van egy amper mérő órám sorosan bekötve azt mutatta hogy a motor 50+ ampert fogyaszt.

nem tudom pontosan menyit mert 50-ig mér az óra.

mondjuk lehet hogy nem jól fogalmaztam, nem vagyok egy villamosmérnök, de a lényeg az vagyis amit szeretnék hogy az akkumlátorból ne tudjon erősebb áram kijönni mint mondjuk 40 amper. szóval hogy a motor ha fel is venne többet ne tudjon...

2013. nov. 28. 12:38
 7/8 A kérdező kommentje:
üresjáratba a motor ki se mozditotta a mutatót, szerintem árafelvétele akkor 1A alatt van..
2013. nov. 28. 12:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Akkor ott valami gáz van,mutasd meg hozzáértőnek,így látatlanból nem lehet megmondani.
2013. nov. 28. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!