Létezik olyan üveg amin elektromos áram hatására nem lehet átlátni?
Figyelt kérdés
Elsőre hülyén hangzik a kérdésem de próbáltam egyszerűen fogalmazni... A lényeg az hogy pár éve láttam egy filmben(lehet hogy kitaláció volt) hogy egy üveg falat gombnyomásra el homályosítottak. Az elgondolás szerint 2 normál üveg lap között volt egy harmadik ami össze volt törve... állítólag ha elektromos áramot kapott az üveg részecskéi rendeződtek és így a középső üveg is normál üvegnek látszott és át lehetett látni rajta.. a kérdésem az lenne hogy létezik -e ilyen? ha igen mi a neve?2012. júl. 29. 22:59
2/7 anonim válasza:
Azt tudom, hogy van olyan üveg amit lehet így változtatni viszont nem tudom, hogy mivel lehet változtatni és hogy hívják. Nekünk is csak tanították, hogy létezik ez.
3/7 anonim válasza:
Persze, hogy létezik. Ezek az intelligens üvegek.
Itt egy link, kis angoltudás kell, de vannak ott képek, és egy videó is, ami jól bemutatja. :)
4/7 anonim válasza:
Némely új kocsikban a visszapillantót is el lehet sötétíteni, ami azt szolgálja, hogy a mögötted levő fényei ne vakítsanak.
5/7 anonim válasza:
Az új mercikben a tetőablak is ilyen - hatalmas tetőablak és 0-100% között tudod elektromosan sötétíteni. A 100%-nál gyakorlatilag már teljesen fekete, a fény sem jön át rajta.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2012. júl. 30. 11:40
7/7 anonim válasza:
ja és elektromos tejüvegnek is nevezik és csak akkor nem lehet átlátni rajta ha valami zárja az áramkört létezik ilyen igen :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!