Miért ilyen lassú a netem? Lehetséges azért, mert 32bites op. Rendszer lett rakva a gépemre a korábbi 64 helyett?
Nem rég lett újrarakva a gépem és eszméletlen lassú a netem. Pedig nem ír ki semmilyen hibát, elvileg minden tökéletesen működik, jó driverek lettek feltéve, frissítéseket is töltöttem le, szóval minden a legfrissebb.
Azonban olyan tetű lassú lett a netem, de csak az oldal betöltése. Amikor letöltöttem egy filmet az simán jött le 1 megával. Akkor nem értem, hogy miért nem tudok netezni rendesen. Perceket kell várni egy oldal betöltéséhez, sőt van, hogy be sem tölt.
Eddig az operációs rendszerem 64 bites volt, de most 32 biteset rakott fel. Lehet ez az oka? Vagy a kettőnek nincs köze egymáshoz? Mit kéne tennem?
Itt vannak a gépem adatai:
Windows 7 Home Premium
RENDSZER
--------------------------------------------------------------------------------
Gyártó Hewlett-Packard
Modell HP ProBook 4710s
Összes rendszermemória 4,00 GB RAM
Rendszer típusa 32 bites operációs rendszer
Processzormagok száma 2
64 bites működésre képes Igen
Tárolás
--------------------------------------------------------------------------------
Összes merevlemez-méret 466 GB
Lemezpartíció (C:) 106 GB szabad (173 GB összesen)
Lemezpartíció (D:) 283 GB szabad (293 GB összesen)
Adathordozó meghajtója (E:) CD/DVD
Adathordozó meghajtója (G:) CD/DVD
Grafika
Videokártya típusa ATI Mobility Radeon HD 4300 Series
Összes elérhető grafikus memória 1774 MB
Dedikált grafikus memória 512 MB
Dedikált rendszermemória 0 MB
Megosztott rendszermemória 1262 MB
Videokártya illesztőprogram-verziója 8.632.1.2000
Elsődleges monitor felbontása 1600x900
DirectX-verzió DirectX 10
Hálózat
Hálózati adapter Marvell Yukon 88E8072 PCI-E Gigabit Ethernet Controller
Hálózati adapter Broadcom 802.11g Network Adapter
Hálózati adapter Bluetooth-eszköz (személyes hálózat)
Már a letöltés is nagyon lassú, negyed órája töltök egy 20 MB fájlt...
Biztos, hogy a gépemmel van a gond, mert a másik gépünkön jó a net, gyors meg minden. Csak nálam lassú...
Lehet hogy rossz drivert raktál rá.
Keress rá a sorozatszám alapján kapható driverre a HP honlapján.
Ez a gép vagy 20 különböző variációban készült, illetve a driverek eltérhetnek a különböző rendszerek esetén.
Az, hogy 32 vagy 64 bites az oprendszered attól nem függ a net sebessége.
Nem ártana egy sebességmérést végezni.
De úgy, hogy más gép, vagy eszköz (pl smartTV, okostelefon, stb.) ne fogja a netet.
Ha itt a sebesség nem oké akkor, a hálózati adapter driver-ét érdemes lenne ellenőrizni.
Illetve a letöltés sebesség nem csak a géped, és a neted sebességétől függ, hanem attól is, hogy a szerver ahonnan letöltesz milyen sebességgel hajlandó kiszolgálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!