Akku töltőbe ceruza elemet tettek (azaz nem újratölthető dolgot), és csatlakoztatták a 220V-ra, több órára. Kárt tett-e bármiben is?
Figyelt kérdés
Szerencsére nem robbant fel. Az akku töltőben tehetett kárt? És a ceruza elemben? Utóbbit szabad ezek után, hozzá való készülékbe helyezni? (Állítólag szivárgás is előfordulhat ilyen esetben, h akku helyet elemet raknak töltőbe.)2013. nov. 20. 13:59
1/2 nagyat válasza:
A töltőben tehetett kárt, de azt a következő töltésnél észreveszed. Az elemet szerintem dobd ki, mert azok majdnem biztos, hogy tönkre mentek. Legközelebb vigyázz az ilyen akcióval, mert a régi cink szén elemek illetve a modernebbek nem alkalmasak a feszültség felvételére, ugyanis azok a benne lévő két ásványi anyag reakcióba lépésével termelik a feszültséget. Nevezetesen 1.5V-ot. Míg a nikkel metál hibrid akkumulátorok vagy a modernebb lítium ionos akkuk tárolják a rájuk töltött feszültséget. Egyszóval az elemek felrobbanhatnak töltéskor.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.
(Egyébként, mint írtam, tudatában vagyok, h felrobbanhatnak, másrészt meg jeleztem, nem én követtem el az akciót, hanem sajnos közös tulajdonú töltővel egy illető tette.)
2013. nov. 22. 10:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!