Keszitettem egy hangszorot az erositomhoz. ( a tobbi lent)?
Figyelt kérdés
tehat volt egy regi radiom,abbol kiszedtem a hangszorot es beleraktam egy dobozba amiben hatul kivzettem a kabeltt tehat mukodik is jol,viszont elegge gyenge,csupan 1 watt,az arthat az erositonek,es hangero szabalyzot rakotni a hangszorora nem lehet?2013. nov. 13. 21:57
1/6 anonim válasza:
Nem artott volna elotte utanaolvasni a dolgoknak. Az hogy a hangszoro teljesitmenye kicsi az csupan maganak okoz gondot. Altalaban a hangszorok/hangfalak 1,5szor nagyobbra vannak meretezve mint az erosito vegteljesitmenye. Az erositonek csak akkor lehet baja, ha a hangszoro ellenallasa kisebb, mint a megengedett.
2/6 anonim válasza:
Ja es hangeroszabalyzot nem a hangszorora kotnek, hanem a bejovo jel es az erosito koze.
3/6 A kérdező kommentje:
amugy koszonom a tanacsokat,nem nagyon ertek hozza,csak votl keznel egy hangszoro oszt megcsinaltam,amugy az akkor baj ha az erosito 280 watt,akk most az erosito leeghet? :(
2013. nov. 14. 09:24
4/6 anonim válasza:
Nezd meg hogy az erosito hatuljara mi van irva, a hangfal kimenet kornyeken. ilyesmit keress pl impedance:4-8ohm, ez azt jelenti hogy az erosito hany ohmos (nem wattos) hangszorora van tervezve. Ha te hangszoro a kisebbik szamnal kisebb tehat a peldamban <4 akkor az art az erositonek. Lehet hogy nem tartomany van megadva hanem egy szam pl 8ohm itt is ugyanaz a helyzet, ha kisebb az baj. viszont ha nagyobb a hangszoros ellenallasa akkor baj nem tortenhet, maximum tulhajtod az eroitovek. A hangszoro ellenallasat letudos merni muszerrel, vagy ravan irva.
5/6 A kérdező kommentje:
az erosito 8 Ohm
2013. nov. 14. 19:39
6/6 anonim válasza:
remek, ha a hangszoro ennel kisebb az baj, ha nagyobb vagy egyenlo az nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!