A 220V-ból hogy csináljak 110-et?
az a gondom, hogy vettünk egy DVD felvevőt, és kiderült, hogy amerikai rendszerű, 110 V-os, és hát valamit kezdeni kellene vele.
Létezik erre valami inverter vagy akármi? (nem tudom mi a neve pontosan)
Transzformátorról hallottál-e már?
Azt se hiszem, hogy nem találtad meg magadtól ezt:
1 Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Bermuda
2 Európa (kivéve Oroszország, Ukrajna, Fehéroroszország), Közel-Kelet, Egyiptom, Japán, Dél-afrikai Köztársaság, Szváziföld, Lesotho, Grönland, Franciaország tengerentúli területei
3 Délkelet-Ázsia, Dél-Korea, Kínai Köztársaság, Hongkong, Makaó
4 Mexikó, Dél-Amerika, Közép-Amerika, Karib-térség, Új-Zéland, Ausztrália, Pápua Új-Guinea és Óceánia nagy része
5 India, Afganisztán, Srí Lanka, Ukrajna, Fehéroroszország, Oroszország, Pakisztán, Afrika (kivéve Egyiptom, Dél-afrikai Köztársaság, Szváziföld, Lesotho), Közép-Ázsia, Dél-Ázsia, Mongólia, Észak-Korea
6 Kína
Szóval nyugodtan dobd ki, mert az európai lemezeket nem fogja lejátszani, csak a feltört kódú másoltakat.
na jó én értem h van 6 területi kód, csak azt nem h ezek pontosan miben is térnek el ??
és oké h nem játssza le a műsorosokat, de ha nekem arra kell h felvegyek fele, azaz én magam akarok írni lemezeket tv-műsorról, akkor se fog menni? az adás is kódolva van valahogy? de hogy?
a transformator meg oké, na de ott valami Herz is más ha jól tudom. pont erre is) lettem volna kíváncsi h csak a feszt kell átalakítani vagy a Herz is változik?
köszi, na ez a megoldás tetszik! és ezek szerint ez a régiókódos dolog ez a gyári műsoros dvd-kre vonatkozik de nem pl a magyar szolgáltatókra h eleve valami más kódrendszerben küldi az adást?
vagy ha meg igen, akkor az előfordulhat h ugyan megírja a lemezt, de csakis ez a recorder fogja tudni lejátszani?
Saját lemezeit tuti fogja játszani. De ha pl gépen írsz lemezt és ott be lett állítva a régiókód (alapesetben általában 0, de találkoztam már olyannal amin be volt állítva).
220-at pedig legegyszerűbb egy olyan 230/115 voltos trafóval megoldani ami megfelel a teljesítménynek. Házimozinál próbáltam már a belső trafót cserélni, de a gyári trafók túl drágák, másféle meg nem biztos, hogy el fog férni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!