Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan tudom kiszámolni hogy...

Hogyan tudom kiszámolni hogy egy motor hány wattos?

Figyelt kérdés
Van egy szivattyú motorom de nem tudom hány wattos, azt szeretném meg tudni hogy kell kiszámolni

2013. okt. 20. 16:39
 1/3 fúróferkó ***** válasza:

Meg kell mérni terhelés alatt ( szállítson a szivattyú) az áramfelvételét,ez a képletben "I"lesz,a motorkapcson a feszültséget ,ezt "U"-val jelöljük.

Ha egyfázisról megy a motor ,(220-230 volt mérhető),akkor a teljesítmény:P= U*I*cosfi [watt]

( cosfi 0,8-0,85- nek vehető)

3 fázis estén P= 1,73*U*I*cosfi [watt]

2013. okt. 20. 17:34
 2/3 A kérdező kommentje:
Ez egy sima egyfázisu motor, ezeket az adatokat sima multiméterrel megtudom állapítani ?
2013. okt. 21. 10:52
 3/3 fúróferkó ***** válasza:

"sima egyfázisu motor, ezeket az adatokat sima multiméterrel megtudom állapítani?"

Attól függ nálad mit jelent a sima 1 fázis és a sima multiméter.A motor várható áramfelvételének bele kell férni a multiméter áram méréshatárába,és természetesen a multiméter tudjon váltakozó áramot mérni.A "sima" multiméternek nevezett kis műszerecskék ezt nem tudják,de már guggolós piacokon is lehet venni 2000 forintért olyant amire ha ránézünk,az alsó szélén a csatlakozó hüvelyek egyike fölé az van írva,hogy 20 A.

Akkor az megfelelő lesz az áram méréshez.

A méréstechnikával,műszerkezeléssel,biztonsági szabályokkal biztosan tisztába vagy.

2013. okt. 25. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!