Mitől zúghat a mikrofonom és hogyan lehetne megszüntetni?
Figyelt kérdés
Egy hete vettem egy mikrofont. Csináltam egy hangfelvételt, hogy megnézzem a mikrofon minőségét. A hangfelvételen a hangom szép tiszta, jó minőségű, viszont lehet hallani egy folyamatos zúgást ami nagyon zavaró. Mindent megpróbáltam már. A mikrofonjel erősítést is levettem 0-ra. Átnéztem a vezérlőpult összes beállítását. Az eszközkelezőben is megnézted, de egyik sem használt. Most töltök egy "frissítést" a hangkártyára, de nem fűzök hozzá sok reményt, hogy megoldja a problémát... Szerintetek egy szoftveres vagy hardveres gond lehet? Esetleg a hangkártya a rossz? Hangkártyám: Realtek High Definition Audio2013. szept. 29. 21:33
1/16 anonim válasza:
Zaj. Valószínűleg nincs árnyékolva a "hangkártya", főleg mivel alaplapi megoldás. Egy másik lehetőség, hogy rossz a mikrofon, esetleg kábel. De akkor inkább recsegő hangot hallanál.
2/16 A kérdező kommentje:
Semmi recsegést nem tapasztaltam, a kábelnek szerintem nincs baja. És tudnál a leárnyékolásra valami megoldást?
2013. szept. 29. 21:51
3/16 anonim válasza:
Így házilag nincs ötletem. Ugyanis ezt okozhatja a rossz minőségű tápellátás, vagy más behatás. De igazából egy alaplapi kártyáról beszélünk, így nem csoda.
4/16 A kérdező kommentje:
Akkor gondolom érdemes lenne venni egy rendes hangkártyát. :D Sajnos nem vagyok otthon a hangkártyák világában, szóval jó lenne ha tudnál adni pár tanácsot? :)
2013. szept. 29. 22:23
5/16 anonim válasza:
Egyelőre azért még próbálj meg kölcsönkérni egy másik mikrofont. Ha azzal is csinálja, akkor jöhet a kártya. Amúgy attól függ, mennyire akarsz komolyat. Ha jól látom, még inkább kezdőnek vagy mondható, így elég lehet egy Sound Blaster Audigy SE. Esetleg még javaslom az ASUS Xonar kártyákat is, belépőszinten például ott a DS 7.1.
6/16 A kérdező kommentje:
A fülhallgató egy Ozone Spark. Nem tudom, hogy a hangkártya kiválasztása függ-e a headset-től, de azért egy közép vagy egy kicsit magasabb kategóriás hangkártya jó lenne. Valamint az alaplapom: ASUS P8Z68-V LX. Gondolom akkor egy ASUS hangkártya lenne a legjobb. Bocsi a hülyeségeket beszélek de nem igazán mozgok otthon ezekben a dolgokban. :) Holnap átviszem egy ismerősöm gépére kipróbálni, aztán ő is áthozza az övét. :)
2013. szept. 29. 22:48
7/16 anonim válasza:
Nézd meg hogy földeléses-e a konnektor amiből a gép megy.
8/16 anonim válasza:
Illetve a zúgás változik-e ha a gép valamely fém részét megérinted.
9/16 A kérdező kommentje:
A gép hosszabbítóba van dugva a hosszabbító pedig sima konnektorba. Végig tapiztam az egész gépet elöl-hátul de semmi változás nem volt.
2013. szept. 29. 23:53
10/16 anonim válasza:
És ha a mikrofon kábelt taperolod?
És közben a másik kezeddel radiátor vagy más fém szerkezetet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!