Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért halk a mikrofonom?

Pocokpontknight kérdése:

Miért halk a mikrofonom?

Figyelt kérdés

Van egy mikrofonom nem is régen vettem.

Az a bajom hogy szörnyen halk annyira hogy már őrületbe kerget,viszont ha a Windows hang beállításokban feljebb veszem az erősségét borzalmasan recseg ezt hogyan oldhatnám meg?

2013. júl. 29. 22:20
 1/1 Válasz Vilmos válasza:

Hát, sajna a kereskedelmi PC-s mikrofonok nem az igaziak. Főleg nem amiket laptopokba építenek bele. Más is már írt itt ilyen problémáról (pl. http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__egyeb-k..

Nálam is ugyanakkora volt a digitális zaj, sőt.... szó szerint az "őrületbe kergetett", a számból vetted ki a szót.

Ha beszédet akarsz felvenni, akkor Windows 7-en erre alapból van aránylag működő zajszűrő. Nyisd meg a Vezérlőpultot, ott a "Hang"-ra (nálam "Hardver és Hang" > "Hang") menj rá. A megjelenő ablakban válaszd a 'Felvétel' lapot, ott azt hiszem megtalálod. Bővebben nem tudom, nekem sajnos most nem jön be, de emlékszem, hogy van. (Más Win7-es verziót használok)

Ha ez neked nincs meg, vagy XP-t használsz, akkor még talán külön szoftverrel tudod megoldani:

Van egy Audacity nevű program, viszonylag ismert : [link]

Ott, vagy erről a direkt linkről le tudod tölteni a telepítőjét : [link]

Telepísd a programot, majd futtasd.

Először vedd fel azt mikrofonnal effektezés nélkül, amit akarsz (megteheted ebben a programban is). Állísd be hallhatóra a hangerőt, ne törődj vele, hogy mennyire recseg. Lehetőleg beszélj azért >hangosan< és >artikuláltan< (utóbbi is fontos).

Ezután jelöld ki a felvételt, és felül az 'Effektek' menüben menj rá legalul a 'Vocoder...' menüpontra. Ez még jól artikulált beszédnél aránylag megoldja a "tisztítást", bár egy kicsit "üveges" hangzása lesz, de az esetek jó részében érthetőbb és kellemesebb.

Én pl. zongorafelvételeknél is használtam ezt. Igaz, ott kicsit más hatást keltett, egyfajta érdekes effektet is nyújtott a zenének.

A beállításokkal még kísérletezgethetsz, én pl. anno azt is csináltam, hogy kisebb hangerővel rákevertem az eredeti, effekt nélküli felvételt is.

Sajnos jobb megoldás nincs személyi számítógépre, legalábbis én nem tudok. Valódi zajszűrést leginkább hivatásos stúdiókban, meg az erre szakosodott hangmérnökökkel lehet elérni.

Vagy esetleg próbálj meg egy jobb, kézi mikrofont venni. Bár mostanság azt hiszem drága az ilyesmi - legalábbis ami nem zajos -, lehet, hogy több tízezerbe is belekerül.

A MediaMarkt-ba lehetőleg ne keress, mert ott kizsebelik az embert : egy 4 órás akkumulátorú, 2 GB-os MP3 lejátszó ott 11 EZER Ft., míg máshol 2-3 ezer.

Én ennyit tudok. Remélem tudtam valamicskét segíteni! :)

2013. júl. 30. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!