Általában nem. Azért jó lenne tudni, h miről is beszélünk. Néhány konkrétummal elláthatnál minket. :)
2013. szept. 20. 22:49
2/17 anonim válasza:
Általában az akkutöltők 13,4-17V-ig is képesek felmenni. Típustól függ. Sőt, az egyszerűbbekben semmi puffer nincs, csak egy diódás egyenirányítás.
Ha ezt rákötöd a szalagra, az vibrálni fog. Megfelelő puffert használva pedig már túl magas lesz a feszültség. Persze ha a hatásfok nem számít, akkor alkalmassá lehet tenni, valamilyen stabilizátoros megoldással.
2013. szept. 21. 10:27
3/17 anonim válasza:
T. #2!
Te láttad valahol, h Kérdező szalagról beszélt? Az a helyzet, h fingunk sincs, mire akarja használni az akkutöltőjét. Amíg nem látunk konkrét kapcsolást nem sokat tudunk Neki segíteni. Ez az én véleményem. :(
2013. szept. 21. 13:21
4/17 anonim válasza:
Kizárólag csak akkor igen, ha áll utána egy intelligens, fix áramot biztosító led vezérlő elektronika.
2013. szept. 21. 21:09
5/17 anonim válasza:
Kedves 3-as, igazad van!
Nem láttam, hogy led szalaghoz kéne, csak tippeltem. Manapság sokan használnak led szalagot, mert csak rá kell kötni 12V-ra, semmi mást tudást nem igényel gyakorlatilag. Persze ha másra kell, lehet hogy hozzá sem kell nyúlni.
2013. szept. 21. 21:52
6/17 A kérdező kommentje:
olyanra gondoltam, hogy 1 teljes LED hálózatot építek ki a házamban 1-200 W között változó fogyasztással COB LED, LED szalag, és LED diódák felhasználásával
2013. szept. 22. 08:38
7/17 anonim válasza:
Akkor amennyiben megoldod a tápegység megfelelő stabilizálását (ez történhet helyileg, közvetlen a ledeknél is akár), használható a megfelelő teljesítményű akkutöltő.
2013. szept. 22. 09:25
8/17 A kérdező kommentje:
a stabilizálás milyen eszköz alkalmazásával eszközölhető?
2013. szept. 23. 13:12
9/17 anonim válasza:
Terheléstől függ. Stabilizátor ic, stab ic tranzisztorral, zener diódás stabilizátor. Akár lehet kapcsolóüzemű stabilizátort is alkalmazni. Ez stabil 12V-t ad, ez kell a led szalaghoz. A többihez legjobb egy kapcsolóüzemű áramgenerátor lenne.
2013. szept. 23. 13:41
10/17 anonim válasza:
Azt csak ledenként, egyszerre kapcsolható, egymáshoz nagyon közel lévő led csoportonként megoldható, mert a különböző hosszúságú vezetékek ellenállása is eltérő. ami közre játszik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!