Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mágneskapcsolót tönkreteszi...

Mágneskapcsolót tönkreteszi az induktív fénycső. Mit lehet tenni ellene?

Figyelt kérdés
2013. aug. 23. 00:04
1 2
 11/14 anonim válasza:
55%

A szakmai elmélet oldaláról úgy látom igen alaposan alá van támasztva, hogy miért KELLENE működnie a kapcsolónak. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy a kapcsoló NEM működik helyesen. Annyira nem, hogy a probléma felkerült a gyakorira. A gyakori egyáltalán nem (-kizárólagosan) szakmai fórum (a felhasználók által általában feltett kérdések nívója sem utal erre), ezek a tények pedig -fogalmazzunk így- feltételezni engednek egy kisebb fokú kétségbeesést a részedről.

Ekkor jövök én, és a lehető legjobb szándékkal GYAKORLATIAS megoldást kínálok a problémádra, ami nem törvényszerűen jó, de miután az elmélet megbukott, talán nyújt némi segítséget ahhoz (mellesleg teljesen ingyen), hogy a problémát a GYAKORLATBAN kezeld, és ezáltal kenyeret tegyél az asztalra.

Erre megkapom a leb*szást, hogy a javasolt eljárás nem szabályszerű, nem követi az elméletet, és különben is: hogy merek szakmai kérdésekben állást foglalni.

Nos, akkor kérlek, nem foglalok állást. Old meg a problémát. Ez a feladatod. Ezért kapod a fizetésed villanyszerelőként.

Csendben azért hozzátennék egy utolsó gondolatot, csak hogy éreztessem veled, mennyire jól esett a fenti kirohanásod. ELVILEG rendellenesen működik valami? Igen! A kapcsoló ELVILEG megfelelt a szabványnak? Meg. Akkor nyilván nem a kapcsoló kivitele az oka a rendellenes működésnek, ugye?! Nem vall magad fokú hozzáértésre, hogy a szabályokkal szembemenve egy hibás termék meghibásodásának okát vizsgálgatni kezdesz, mivel az ELMÉLET úgy szól, hogy ha valami tönkremegy, akkor abba bele nem nyúlhatsz, a darabot ki kell cserélni egy, az igénybevételeknek megfelelő szabványos megoldásra. PONT. Hogy mekkora az igénybevétel, azt neked kell kimérned, mert azért vagy villanyszerelő, hogy ehhez érts. Ha rosszul méred ki, CSERE. PONT.

Ehhez képest segítséget kérsz, mert meg vagy lőve a problémával. Miféle szakmaiságot akarsz számon kérni az INTERNETEN?!... ha elfüstöl a kapcsoló, és megy vele a kifőzde is, a bíró nem az én szakmaiságomat fogja vizsgálni, hanem a tiédet --csak hogy tisztázzunk egysmást. Adtam ötletet, te hozzáadod a szakmaiságod, és remélhetőleg minden flottul megy előre.

Most viszont jól csak megsértened sikerült, úgyhogy vess magadra. Mondom: OLD MEG A PROBLÉMÁT.

2013. aug. 26. 16:59
 12/14 A kérdező kommentje:
A problémámat megoldottam, kicseréltem. Vannak mágneskapcsolók, a DIL is ilyen, hogy külön-külön lehet cserélgetni az alkatrészeit. Ez a gagyi mágneskapcsoló igaz, hogy átment a szabványossági vizsgán, de ez olyan, mint egy 200 Forintos, és egy 4000 Forintos elosztó közötti minőségkülönbség. A 200 Forintos könnyebben okoz majd tüzet, ugyanis hiányoznak belőle dolgok, és az anyaga is silányabb minőségű. Az, hogy átment valami a szabványossági vizsgán, nem garancia a biztonságos működésre sajnos. Tüzetesen átnéztem ezt a Hager mágneskapcsolót, és gyengék a rugók, A fegyverzet nem kényszeríti az érintkezőket nyitásra, csak egy kis vacak rugócska... stb. Ne haragudj, nem akartalak megsérteni, de ha nem értesz hozzá, ne szólj hozzá. Eleve a mágneskapcsolónak nem lehet a behúzóerejét semmivel befolyásolni, az olyan, amilyen gyárilag. Ha megfeszülsz sem lesz gyorsabb erősebb semmivel. Az érintkezőket sem szabad csiszolni, ugyanis azok gyárilag kapnak egy bevonatot, ami ha megsérül akár csiszolással, akár beégéssel, az csak csere lehet. Még ideiglenesen sem szabad csiszolni. Ha bekened szigetelő anyaggal az érintkezőket, az tovább rontja, és égeti azokat, azaz tüzet okozhat a kapcsoló szekrényben. Az a baj, hogy ezt laikusok is olvassák, és azt hiszik, hogy így kell csinálni. Pedig nem. Úgy gondolom, hogy ilyen témában inkább képzett szakember írjon, mert baj lehet belőle.
2013. aug. 26. 17:47
 13/14 A kérdező kommentje:
Azért írtam a Gyakori kérdések és válaszokba, hogy hogyan lehet kivédeni a következő mágneskapcsolónál ezt a hibát.
2013. aug. 26. 21:40
 14/14 anonim ***** válasza:
55%
az érintkezőkkel párhuzamosan kell kötni zavarszűrő kondenzátorokat, hogy az ívet megszüntesse.
2013. aug. 27. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!