A minap elkészült egy fotó jogtalanul. A fotózott félről nem kívánt kép készült, melyről ő csak utólag kiderült dolgokban értesült. Minősíthető ez magánjogsértésnek? Vagy esetleg személyes jogsértésnek?
Figyelt kérdés
2009. okt. 29. 09:57
1/4 anonim válasza:
szerintem mindenképpen annak minősül.
2/4 anonim válasza:
ha így van, ahogy leírtad, akkor mindenképpen sérti az illető személyi jogait.
de ha az illető kitett egy képet myvipre, ami később kikerült napiszarra, az nem számít jogsértésnek.
3/4 anonim válasza:
Azért szerintem nagyban befolyásolja a választ az, hogy HOL készült az illetőről a kép.
Ha mondjuk az utcán, akkor nem lehet jogsértés. Hány kártérítési pere lenne akkor mondjuk egy TV híradónak, ami például a Hősök teréről közvetít bármiféle rendezvényről.
Ha otthon a fördőszobámban csinál valaki az engedélyem nélkül rólam (nehéz elképzelni) egy meztelen képet, az már más. (De lehet, hogy megengedtem neki de nem engedélyezem, hogy nyilvánossá tegye)
4/4 anonim válasza:
Ha felajánlott bármit is és elfogadtad akkor már nem jogsértés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!