Házimozi erősítőre disco hangfal (zenekari hangfal)?
Üdv!
Kérdésem felétek az alábbi lenne:
Egy Yamaha RX-V350 -re kötnék rá egy 300W -os (nem tudom hány ohm -os, mert a mérésnél össze vissza ugrál) disco hangfalat.
Pontosan ilyenek:
Rát tudom -e egy az egybe kötni, nem lesz valami gond?
Én az életben nem merném rákötni, csak idehozták nekem, hogy teszteljem le...
Üdv! Köszönöm szépen előre is?
A kép alapján találtam meg a hírdetést:
200 W-os darabja.
Bár a kép alapján itt találtam egy hasonlót:
300 W//8 Ohm darabja.
Az erősítő pedig az alábbi kézikönyv szerint:
100 W-os 4 Ohmos impedanciánál.
Tehát valószínű, hogy nem fogja túlterhelni ha egy hangládát rákötsz egy hangszóró-kimenetre.
Ha az impedanciával nincs gond, akkor alapvetően nem kell aggódni.
Ha tesztelni kell, akkor nem volna hülye ötlet egy-egy 4Ohmos ellenállást sorosan kapcsolni a hangsugárzókkal, az már megvédi az erősítőt a túl nagy áramoktól, még ha zárlatos lenne a hangsugárzó akkor is! :D
De jó nagy terhelhetőségű 10-20 wattos minimum ellenállást szerezz be!
Multiméterrel mérd meg az ellenállását, ha 4 Ohm körüli, akkor 4Ohmos, ha 8 körüli, akkor 8Ohmos a névleges, ha 0 körüli, akkor meg zárlatos...ha végtelen, akkor meg szakadt... :) Utóbbi kettő nem valószínű.
Különben ahhoz, hogy sorosan köss a hangsugárzóval egy ellenállást, természetesen nem kell felnyitni a hangsugárzót.
4Ohmos 10-20 wattos ellenállást meg normális hiradástechnikai boltban kapni, de ha az impedancia rendben van, akkor nem kell.
I'rtam előzőt :) Még egy dolog van, lenne egy ilyen mély nyomom:
Csak nincs meg a távirányítója! Ki tudnám kerülni azt a lépést, és meg tudnám oldani hogy csak sub legyen, meg hogy ne kelljen mindig úgy piszkálni, hogyha bekapcsolom akkor egyből sub állapot és kész? Köszönöm szépen a sok segítséget :)
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!