Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Házimozi erősítőre disco...

Házimozi erősítőre disco hangfal (zenekari hangfal)?

Figyelt kérdés

Üdv!

Kérdésem felétek az alábbi lenne:

Egy Yamaha RX-V350 -re kötnék rá egy 300W -os (nem tudom hány ohm -os, mert a mérésnél össze vissza ugrál) disco hangfalat.

Pontosan ilyenek:

[link]

Rát tudom -e egy az egybe kötni, nem lesz valami gond?

Én az életben nem merném rákötni, csak idehozták nekem, hogy teszteljem le...

Üdv! Köszönöm szépen előre is?

2013. aug. 6. 21:59
 1/7 anonim ***** válasza:

A kép alapján találtam meg a hírdetést:

[link]

200 W-os darabja.

Bár a kép alapján itt találtam egy hasonlót:

[link]

300 W//8 Ohm darabja.

Az erősítő pedig az alábbi kézikönyv szerint:

[link]

100 W-os 4 Ohmos impedanciánál.

Tehát valószínű, hogy nem fogja túlterhelni ha egy hangládát rákötsz egy hangszóró-kimenetre.

2013. aug. 6. 23:39
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha az impedanciával nincs gond, akkor alapvetően nem kell aggódni.

Ha tesztelni kell, akkor nem volna hülye ötlet egy-egy 4Ohmos ellenállást sorosan kapcsolni a hangsugárzókkal, az már megvédi az erősítőt a túl nagy áramoktól, még ha zárlatos lenne a hangsugárzó akkor is! :D

De jó nagy terhelhetőségű 10-20 wattos minimum ellenállást szerezz be!

2013. aug. 10. 17:00
 3/7 A kérdező kommentje:
Érdekes :) Köszönöm a válaszokat! Nem tudok semmi ilyent venni, nem az enyém, nem akarok bele invesztálni, aki megkért hogy teszteljem le az nem ismer más olyant akinek van erősítője. Nem tudnám egy multiméterrel megnézni, hogy defektes -e? Egy nagyon jó kis multiméterem van, 9V -os elvileg meg tudom nézni vele az áram áthaladást, impedanciát stb... :)
2013. aug. 10. 18:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Multiméterrel mérd meg az ellenállását, ha 4 Ohm körüli, akkor 4Ohmos, ha 8 körüli, akkor 8Ohmos a névleges, ha 0 körüli, akkor meg zárlatos...ha végtelen, akkor meg szakadt... :) Utóbbi kettő nem valószínű.

Különben ahhoz, hogy sorosan köss a hangsugárzóval egy ellenállást, természetesen nem kell felnyitni a hangsugárzót.

4Ohmos 10-20 wattos ellenállást meg normális hiradástechnikai boltban kapni, de ha az impedancia rendben van, akkor nem kell.

2013. aug. 10. 21:05
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja, de a multiméter csak a legdurvább hibák kiszűrésére szolgál, ha átment úgymond a beugrón, akkor meg kell hallgatni, mert lehet más baja.
2013. aug. 10. 21:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Egyenlőre még nem merem felnyitni, mert szép szaftos pókok mászkálnak ki belőle a mozgatás során!!!!!!!!! :O :D Akkor majd multiméterezek :)
2013. aug. 10. 21:13
 7/7 A kérdező kommentje:

I'rtam előzőt :) Még egy dolog van, lenne egy ilyen mély nyomom:

[link]

Csak nincs meg a távirányítója! Ki tudnám kerülni azt a lépést, és meg tudnám oldani hogy csak sub legyen, meg hogy ne kelljen mindig úgy piszkálni, hogyha bekapcsolom akkor egyből sub állapot és kész? Köszönöm szépen a sok segítséget :)

Üdv!

2013. aug. 10. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!