Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi lehet az autós erősítőmmel?...

Mi lehet az autós erősítőmmel? (info lent)

Figyelt kérdés
Van egy Blaupunkt GTA2 Special MK II 400 wattos erősítőm és mostanában azt vettem észre hogy nem birja hajtani a ládámat, eddig birta szépen. Amikor a fejegységet feltekerem 15 ös hangerőig szépen szól ha feljebb tekerem elkezd torzítani mint ha kilenne ütve a hangszóró. Hátra mentem a kocsiba megnézni az erősítőt és a kis zöld power led villogott, minnél nagyobb basszus volt, a kis lámpa annál jobban halványodott el. És még történt aznap egy olyan is hogy mentem a városban és elkezdett nagyon hangosan bugni a mélyláda és ugy ugrottam ki a kocsibol és kötöttem le a ládát az erősítőről. Azóta nem használom mi lehet a baja ? Az erősítő adhatta meg magát vagy valami vezeték össze érhetett valahol ?

2013. júl. 28. 15:51
 1/10 anonim ***** válasza:

Először mindenképp át kellene nézni a tápvezetékeket. milyen vezetékkel van bekábelezve?

Elsőként azt nézd meg, hogy a testkábel stabilan van-e rögzítve, és van-e normális test? Csak metrikus csavar alá mehet a testkábel lemezcsavar alá nem. Azért a testet nézd először, mert nagyon csúnya, amikor 25-10A az RCA árnyékolásán keresztül a fejegységben talál magának testet.

Ha testkábel masszívan rögzítve van, minden kontaktus épp, nem laza jöhet a tápkábel ellenőrzése. Minden csatlakozót nézz meg, hogy rendesen érintkezik-e.

Ha a betáppal minden rendben akkor lehet gyanakodni az erősítőre.

2013. júl. 28. 16:29
 2/10 anonim ***** válasza:
Az még lemaradt, hogy az RCA kábelt is nézd át, nem csúszott-e ki, nem sérült-e.
2013. júl. 28. 16:30
 3/10 A kérdező kommentje:
Ellenőriztem már ezeket mindegyik vezeték rendben volt, azt elfelejtettem emliteni hogy a fej egység nem rca kimenetes hanem vettem hozzá egy átalakítót, és abból jön ki az rca kábel
2013. júl. 28. 16:41
 4/10 anonim ***** válasza:
Az mindegy, ha minden kontakt rendben van. Még jó lenne feszültséget mérni az erősítő bemenetén terhelés nélkül, és zenét hallgatva is. Ha itt is 12V fölött van mindig, akkor nem a betáppal van a probléma. Közben megnézem, megvan-e a rajza az erősítőnek.
2013. júl. 28. 16:50
 5/10 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm !
2013. júl. 28. 16:54
 6/10 A kérdező kommentje:
Megmértem a terhelést kikapcsolva 12-13v között volt, zenei terhelés alatt pedig 6-8V között ingázott,
2013. júl. 31. 02:00
 7/10 anonim ***** válasza:

Akkor itt lesz a gond. A 6-8V kevés. Ha csak néha néha lemegy 6-8V-ra az lenne elfogadható. Valamelyik tápágban hiba van (vagy az akkud kezdi megadni magát).

Még egyszer ellenőrizz át minden egyes kontaktust, és nézd meg, hogy szép tiszták-e az érintkezők.

A másik kérdés, hogy milyen kábellel van bekötve? Azért egy 10mm2-es nem ártana 400W-s erősítőhöz.

Azt pedig, hogy az akkuval van-e a baj, egyszerű kideríteni, csak kell bele egy tutira jó kölcsön akku.

Nálunk van egy akkus bolt, ahol bele lehet próbálni az akksit a gépbe, hogy tényleg az-e a baja. Hátha felétek is van ilyen bolt.

2013. júl. 31. 09:50
 8/10 A kérdező kommentje:
kétlem hogy az akku lenne mert alig ha van fél éves, akkor lehet valami érintkezési hibája van, de kipróbálom egy tutira működő akksival is
2013. júl. 31. 16:49
 9/10 anonim válasza:
Tegyél be egy nagyon kondenzátort. [link] valami hasonlót szerintem ez segíteni fog
2013. szept. 23. 14:13
 10/10 anonim ***** válasza:

NE!

A kondenzátor nem erre való! Meg kell oldani a rendes tápellátást. Ha az megvan, akkor lehet elgondolkodni rajta, de 400W-nál még nem valószínű, hogy kellene.

2013. szept. 23. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!