Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Okozhat gondot a néhány cm-es...

Okozhat gondot a néhány cm-es 50ohm-os koax toldás? (MindigTV)

Figyelt kérdés
Az antennától a vevőig 75ohm-os koax kábelen jön a jel, a tunerbe csatlakoztatáshoz az eltérő csatlakozók miatt kénytelen vagyok egy rövid (23cm) kábelt átalakítóként használni, ami 50ohm-os. Okozhat gondot az eltérés? A tuner bemenete is 75ohm.

2013. júl. 15. 02:50
 1/7 A kérdező kommentje:

Ha valaki tudja a választ, leírhatja, de mostmár azthiszem tudom. Nem befolyásol látszólag semmit, rájöttem egy hibás kábelszakaszra, több mint 40% jelszveszteséget okozott. Áthidalva 100%-os a jelszint és a jelminőség is, délután megpróbálom az erősítőt kiiktatva, úgy tűnik most már nem sok szükség van rá.

Hajnalban nincs jobb dolgom mint antennát szerelni. :D

2013. júl. 15. 03:55
 2/7 anonim ***** válasza:
Hát elvileg 75-OHM-ost használják rádió és televíziózás céljából 50-OHM-ost internet továbbításra és rádióamatőr célokra.De ez szerintem csak eltúlzás ugyanúgy fog működni,ez olyan mint hogy a Mindig tv-hez vegyél 12db-es tetőantennát panelba lakom odateszem az ujjam vagy egy drótdarabot a csatlakozóhoz és tökéletesen jön az adás.Na körülbelül ugyanilyen kategória ez a kábel dolog is nyugodtan használhatod ne vegyél ezért másikat.
2013. júl. 15. 09:27
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

A véletlen műve és az éjszaka feltűnően javuló jelerősség miatt látahattam 100% jelszintet és jelminőséget egy ideig. A rossz kábel csak kb. 10% jelveszteségért volt felelős.

Erősítő nélkül közel nézhetetlen a hibáktól, erősítővel is hibázik. Vettem egy másik antennát, erősítő nélkül hibás az adás, erősítve nézhető, de még tesztelem mennyire stabil. Annyit szórakoztam a jó jelszintért, pedig tudom a megoldást. Nem padlástérben kellene elhelyezni az antánnát, hanem a tetőn kívül. Na de már eléggé eltértem a kérdéstől. :D

2013. júl. 17. 03:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Az antennán kívül felelős lehet a rossz érzékenységű dvb-t vevő is.
2013. júl. 17. 09:48
 5/7 A kérdező kommentje:

Egy másik adótoronnyal teszteltem, oda kb. tisztán rá tudok látni ideiglenes jelleggel. Még majdnem rosszabb lett a jel mint az antenna eredeti helyén. Mondjuk gyengülhetett a jel a kábel miatt is, toldanom kellett, hogy elérjen a padlás másik végébe.

A DBV-T vevő egy kínai USB-s csoda, állítólag jó érzékenységgel, megfelelő antennával és illesztőprogrammal még rádióamatőr célokra is használható (próbáltam, tényleg). Egy jó programmal társítva nekem jobban használható mint egy külön set top box, ezért választottam ezt a megoldást.

Átlag A mux 55%, C mux 45% jelszintnél, stabil 100% minőségnél tartok, de nem szűnnek a hibák a képről, kedve szerint kockásodik. Van, hogy percekig semmi hiba, van hogy hosszú másodpercekig ugrál a hang meg kockásodik a kép.

2013. júl. 18. 05:00
 6/7 A kérdező kommentje:
Háromszor olvasom el mielőtt elküldeném, nem tűnik fel, persze elküldés után egyből meglátom, hogy DBV-T -t írtam a DVB-T helyett.
2013. júl. 18. 05:02
 7/7 A kérdező kommentje:
Hogy az eredeti kérdéshez visszatérjek, kipróbáltam mi lesz ha azt az átalakítót kihagyom, helyette rendes, 75ohm-os koax kábellel kötöm össze az összekötendőket (csak ha elengedem elmegy a kép). Teljesen azonos a jelszint, nem okoz gondot az átalakító.
2013. júl. 18. 05:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!