Power LED bírná ilyen körülmények között?
A motoromba a helyzetjelzőt lecserélném power LED-re, de hűtőcsillaggal együtt nem férne el. Ha a LED egyik lábár hozzáforrasztom egy izzó alsó, fém részéhez(egy rossz izzóból csinálnám hogy belemenjen a gyári foglalatba) úgy elég hűtése lenne?
Valamint kb 1cm-re van a fényszóró égőjétől. Annak a hője okozna neki gondot?
Jártam én is egyetemre, villamos szakterületre. Hát ott is voltak olyan előadók akik kb 2 vezetéket nem tudtak volna összeforrasztani...
Azt meg, hogy a motorom elektromos rendszere milyen elég jól tudom. De hogy okosítsalak tisztelt mérnök úr, egy régi, 6v-os rendszerű nagymotorról van szó. Alapjáraton kb 5v-ot produkál, szép 100Hz-es négyszöghullámban. Magasabb fordulaton ez átmegy fűrészfogasba és a frekvencia is nő. Tudom, mert játszottam már oszcilloszkóppal és motorral egyszerre.
A csillag meg hűtőcsillag néven fut. Lehet hogy foglalatba ültetéshez is jó, de akkor is hűtőcsillag a neve (és egyébként az alapja egy alulap, bevonva egy szigetelő réteggel majd egy 2 részre osztott (+ és -) vezető réteggel és újra egy szigetelő réteggel amin helyenként ki vannak hagyva az csatlakozópontok)és ez vezeti le a hőt a LED-től.
Szerintem világosan leírtam hogy Power LED, vagy ha a tisztelt mérnökúr angol tudása még az enyémnél is szegényesebb lenne akkor Teljesítmény LED. Nem tudom hogy jön ez a számítógépházhoz. Informatikai végzettséggel nemigazán tudom hogy mi köze a teljesítmény LED-eknek a számítógépházakhoz. Számítógépekben még nem láttam ilyen LED-eket.
A stabilizáló IC meg pont azért kell hogy felfelé védjen...
Nekem szokásom hogy, mivel a motor 6V-os rendszerű, 6v-ra számolom a LED-ekhez az ellenállást. De mivel egy kövérebb gázra 10v-főlés is hajlamos felmenni a fesz(kis terhelés mellett) így hiába az ellenállás a LED nem bírná sokáig. Ezért kell az IC. Lehet, hogy ezt egyetemen nem tanítják, sajnos sok minden van amit ott nem tanítanak(pedig kéne) de volt már ezen a motoron LED csak ellenállással is. És végül is bírta pár hétig...
Tehát azt hiszem jogosan írtam azt, hogy ehhez a témához még a szegényes tudásom ellenére is jobban értek nálad. Mert legalább tapasztalatom van.
A hasznos választ pedig köszönöm a 9-es válaszadónak. Erre voltam kíváncsi. Elég forró azért egy 35w-os égő. És elég közel van hozzá. Úgyhogy akkor elől marad a hagyományos égő. A többi fényforrás meg lesz LED-es. (ami még nem az)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!