Milyen modult használjak hangra érzékeny equalizer ként?
Ledet akarok hangra müköddtetni, de nem tudom hogy mivel kéne azt.Találtam androinohoz modult, nem is drága de nem tudom hogy magába az müködik e ?
[link] ez volna az, 1-1 ledet kötnék rá vagy 2-2 ledet, nem tudom még..
1) Nem androino (olyan nincs), hanem Arduino.
2) Ez egy ultrahangos távolságmérő modul. Ehhez már kell a mikrokontroller, és egy program. Ráadásul hangra semmiképp nem fognak villogni a ledek.
Mit szeretnél pontosan? Hogy hangra felvillanjon egy led? Vagy esetleg egy ledsor? Mert azt sem értem, hogy az equalizer hogy keveredik bele a dologba, mert ez az eq:
Tehát írd le ponotsan, hogy mit szeretnél, ha csak hangra villogtatni pár ledet, vagy ledsort, az egyszerűen megoldható.
ja igen bocsi :D elirtam
akkor kilőve az ötlet, Led sort akarok üzemelni lehetőleg 5-7V ról ,mert ezt egy robotba raknám, amit adapterről üzemelek,a lábában lévő elemeket használnám tápnak ,legalább 4-5 ledet szeretnék hangra, zenére villogtatni, ugy hogy ha a hang egyre hangosabb akkor egyre tob led villanjon fel vagy hasonlo mint ez.
http://www.youtube.com/watch?v=2YV_xt7Ztc0
de ötletet várok ha erre a célra tudsz jobbat :D
igazából csak tervezem, ledem már van 5 szinben.
igy csak ki kéne találni mit hova hogyan :D
Erre a feladatra kiváló az LM3915-ös logaritmikus ledsor meghajtó, és "érzékelőnek" pedig egy sima elektret mikrofon. Kell még egy mic előerősítő és kész.
Itt a kapcsolás, nem bonyolult, a tápfeszültség pedig elég neki, nem kell a ledek elé a 100Ohmos ellenállás.
320 :D
bocs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!