Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen modult használjak...

Milyen modult használjak hangra érzékeny equalizer ként?

Figyelt kérdés

Ledet akarok hangra müköddtetni, de nem tudom hogy mivel kéne azt.Találtam androinohoz modult, nem is drága de nem tudom hogy magába az müködik e ?

[link] ez volna az, 1-1 ledet kötnék rá vagy 2-2 ledet, nem tudom még..

2013. jún. 21. 00:41
 1/5 anonim ***** válasza:

1) Nem androino (olyan nincs), hanem Arduino.

2) Ez egy ultrahangos távolságmérő modul. Ehhez már kell a mikrokontroller, és egy program. Ráadásul hangra semmiképp nem fognak villogni a ledek.

Mit szeretnél pontosan? Hogy hangra felvillanjon egy led? Vagy esetleg egy ledsor? Mert azt sem értem, hogy az equalizer hogy keveredik bele a dologba, mert ez az eq:

[link]

Tehát írd le ponotsan, hogy mit szeretnél, ha csak hangra villogtatni pár ledet, vagy ledsort, az egyszerűen megoldható.

2013. jún. 21. 08:43
 2/5 A kérdező kommentje:

ja igen bocsi :D elirtam

akkor kilőve az ötlet, Led sort akarok üzemelni lehetőleg 5-7V ról ,mert ezt egy robotba raknám, amit adapterről üzemelek,a lábában lévő elemeket használnám tápnak ,legalább 4-5 ledet szeretnék hangra, zenére villogtatni, ugy hogy ha a hang egyre hangosabb akkor egyre tob led villanjon fel vagy hasonlo mint ez.

http://www.youtube.com/watch?v=2YV_xt7Ztc0

de ötletet várok ha erre a célra tudsz jobbat :D

igazából csak tervezem, ledem már van 5 szinben.

igy csak ki kéne találni mit hova hogyan :D

2013. jún. 21. 20:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Erre a feladatra kiváló az LM3915-ös logaritmikus ledsor meghajtó, és "érzékelőnek" pedig egy sima elektret mikrofon. Kell még egy mic előerősítő és kész.

Itt a kapcsolás, nem bonyolult, a tápfeszültség pedig elég neki, nem kell a ledek elé a 100Ohmos ellenállás.

[link]

2013. jún. 21. 21:23
 4/5 A kérdező kommentje:
remélem helyileg nem sokat foglal, mert hely szűkében vagyok, illetve a link csak egy 230v os png kép :S
2013. jún. 21. 21:31
 5/5 A kérdező kommentje:

320 :D

bocs

2013. jún. 21. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!