Melyik tölthető elem lehet a jobb, a Varta 2500 mAh, vagy a Sanyo 2500 mAh?
Ha Varta, akkor Ready2Use
Ha Sanyo, akkor Eneloop
A gyártók kis önkisülésű gyártmányai sokkal jobbak, mint a nagyobb kapacitású "mezei" akkuik.
Tapasztalat. 4 2700mAh Sanyo négyféleképpen öregedett el, elég hamar. A velük egy időben vett Eneloop, ma is, 6 évesen is működik.
Mérési eredményeim alapján tartós töltéstárolásban és belső ellenállásban az Eneloop jobb.
kisütés, töltés után:
Eneloop 0,037 ohm, C/2 terhelésre a kapacitás 95%-át adta le
Ready2Use: 0,057 ohm, 94% kapacitás
Egy hónap tárolás után:
Eneloop: 0,050 ohm, 89% kapacitás C/2-nél
Ready2Use: 0,075 ohm, 85,5% kapacitás
Még esetleg, ha valaki visszatér erre a kérdésre, abban tudna segíteni, hogy a Varta Easy Energy töltője jó lenne az Eneloop elemekhez? Jelenleg csak ilyet tudnék beszerezni hozzá:
Nekem az nem tetszik, hogy itt is két cellát tölt egyszerre. Sokkal jobb lenne, ha egymástól függetlenül töltené az akkukat.
Nekem ez a fajta van, lidl-ben lehet kapni, amikor az újságban hirdeti. Én még anno 4000-ért vettem, viszont van benne hővédelem, egyesével tölti a cellákat, figyeli is a cellákat, normális töltőelektronikája van. Még a gagyibb akkuk is sokkal tovább bírták pár töltési ciklus után. Olyat próbálj keresni, ami képes az akkukat egyesével tölteni.
Ruházz be egy IPC-1L töltőbe. Nem fogod megbánni.
Azért az Eneloop is szereti, ha rendesen kisütik, és nem rátöltenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!