Azok akik foglalkoznak fotozással komoly szinten, milyen fényképezőgépet ajánlanátok?
Az én véleményem az - és ezt szeretném kihangsúlyozni,hogy az enyém; mielőtt egy kolléga belevau - szóval kezdésnek egy bridge kamera tökéletes választás. Ennek kezelése, menürendszere nagymértékben hasonlít a DSLR kamerákéhoz, annyi különbséggel, h nem cserélhető az obija. Nem kell külön, drága optikákat Magaddal cepelned a tanuláshoz. Zoom optikájával begyakorolhatod a különböző gyújtótávolságú lencsék használatát, "A" és "T" előválasztással az ezek által nyújtott lehetőségeket. Márka tekintetében majd' mind1, h melyiket választod. Ezen a szinten nincs nagy különbség a nagy gyártók között. Én Canon párti vagyok, de ez ne befolyásoljon Téged. Jó választást, kellemes időtöltést a fotozással! :)
Ha valóban úgy látod, h van értelme továbblépni, akkor mélyebben belenyúlva a pénztárcádba, egy komolyabb FX-es DSLR gép vásárlásával kezdheted felépíteni a digitális fotós készletedet, amelynek előbb-utóbb tagja lesz néhány képszerkesztő, képkezelő SW is, vaku, állvány, távkioldó, shift optika, stb.
Szintén magánvélemény: az elvárásaidnak megfelelő szett valahol ötmillió forint és a csillagos ég között helyezkedik el árban és ha ennyit költenél is rá, fogalmad sem lenne, hogy mit kezdj vele. Ez egy szakma, amit évekig tanulni kell és azon belül is külön szakma portrét és a természetet fotózni. Ráadásul a természetfotózás csak 30%-ban fotográfia a maradék 70%-ot az teszi ki, hogy ismered a természetet és az általad fotózni kívánt fajokat, etetni jársz, megfigyelsz és tizenegyedszer is felkelsz hajnali háromkor ha tízszer nem láttad a fotózni kívánt vadat stb...
Ez a dolog amúgy nem így működik, hanem úgy, hogy tanulsz három-öt évig és a végén tudod, hogy milyen eszközökre van szükséged ahhoz, hogy egy bizonyos képet el tudj készíteni. Persze ha csak kattintgatni akarsz akkor elég egy bridge, ahogyan azt előttem is írták, de az az elvárásaid 99%-ának nem felel meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!