Milyen fényképezőgépet tudtok ajánlani természet fotozáshoz objektívet kb 10-50-méter ig?
Pedig én is tapasztalatból mondom. Bizonyos helyzetekben nem egyszer fordult elő, hogy (régebben "analóg" filmes géppel is, később DSLR-t használva) a topmpa "zzuuup" hatására bizony megugrott a becserkészett állat, madár. Érdekes módon, sem a lepkék, sem a virágok nem foglalkoztak vele :)
Egy csendes, rejtett erdőrészben, vagy bármilyen eldugott helyen bizony komoly zajnak tűnik a tükör és a zár működése.
Persze valami sok száz milliméteres telével, egyes kisebb vagyon ára felszereléssel talán nem így van, de - mint a kérdés írója - én is csak hobbi amatőr vagyok, annyit nem tudok beruházni, mint egy vérprofi.
Ettől persze azért van néhány sikerült(ebb) képem, de én ezt tapasztaltam. És ezzel nem vagyok egyedül, tudnék idézni hasonló véleményeket másoktól is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!