Szeretnék egy kamerát vagy fényképezot de miet?
Bocs, 19 évesen fogalmazz már... valahogy!
Amúgy a 600D jó, de ha ennyire nem értesz hozzá ne kezd ilyen komoly géppel. Első fényképezőnek, szerintem egy Canon PowerShot SX160IS (40e körül) bőven elég. Kompakt géppel sokkal jobb tanulgatni (nem korlátoz a zoom, a méret).
Nem értek egyet azzal, hogy kezdő kompakton tanuljon. Ez olyan, mintha úgy készülnél B-s jogosítványra, hogy előbb leteszed az M-et, csak azért, mert az egyszerűbb, a KRESZ meg úgyis majdnem ugyanaz.
Ha videózni és fotózni is akarsz, akkor legalább a 650D-t javasol, mert ez már meg tudja hajtani az STM optikákat, így videó közben is van halk, követő autofokusz. Ettől eltekintve a 600D is nagyon jó gép.
(Az írás viszont tényleg kritikán aluli.
miLYet, ékezetkezelés, egybeírások, nagy betűk, szóközök. Ez a mondat pedig olyan, mintha egy gagyi kínai fordítórobot hozta volna össze: "én nézegetem a canon eos 600d". Egyszerűen borzalmas.)
Azért írtam, mert én kompakt gépen tanultam, és nagyon jól jött, hogy nem nekem kell mindent beállítanom, és bárhova zsebben magammal vihetem. Csak akkor váltottam tükörreflexesre, amikor a kompakt már kevés volt.
Egyébként nekem 650D-m van és a videó közbeni autofókusz egyáltalán nem halk (olyan videózásnál tudom elképzelni, amikor nem kell az eredeti hang... bár még kezdő vagyok a géppel), emiatt is jobb lehet egy kompakt gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!