Ha van egy 2V-os LED-em magtáplálhatom 2V-ról?
Figyelt kérdés
Tehát adott egy LED aminek a nyitófeszültsége 2v és 50mA-es. Stabil 2V-al meg tudnám táplálni. Ez így működne?2013. máj. 10. 22:47
2/6 anonim válasza:
igen működne.
1. válaszoló szerinted miért kell elé ellenállás?
3/6 A kérdező kommentje:
Csináltam már LED világítást. Ott ellenállást tettem rá, de ott több volt a stabil tápfeszültség mint a LED nyitófeszültsége.
Erre ha teszek ellenállást a nyitófeszültség már nem lesz meg. Ez a problémám nekem is.
Viszont így nem lesz semmi baja a LED-nek?
2013. máj. 10. 23:47
4/6 anonim válasza:
Nem lesz baja, ha stabil 2 V.
Tápegységről működteted egyébként?
5/6 anonim válasza:
Szerintem 2 voltnál valamivel több kell /mondjuk 2.5-3 V/ és egy ellenállással állítsd be a max. 50 mA áramot.(inkább kevesebb legyen).
6/6 A kérdező kommentje:
2V-os a tápegységről kellene működtetni igen. Tehát így a 2,5-3V sajnos felejtős...
Pedig szerintem is úgy lenne a legjobb, de akkor azt hiszem marad az hogy direktbe bekötöm aztán lesz ami lesz.
2013. máj. 11. 12:58
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!