Informatikusokat kérdezek hogy mikor lehet ilyenekkel játszani? Néztem egy animét és arról szólt hogy van egy virtuális világ egy sisakot tettek a fejükre és az elméjük vagy milyük bement a játékba és ott játszottak.
Meg fognak kövezni, de leírom: az anime egy mese. Az Aladdin láttán én is órákat suhogtam a nappali szőnyegén... úgy 6-7 éves koromig. Előfordul.
Hivatalosan még nincs olyan technológia, amivel közvetlenül az agyba lehetne sugározni érzeteket.
Ami van pl.:
sword art online :D jo anime
.hack is ilyesmi anime
egyébként az elmeátvitel még messze van de a sisak már létezik! oculus rift-nek hívják keress rá youtube-on
egyébként elég durva dolgokra képesek már a tudósok, csak ugye pár évbe!!! beletelik mire elér egy hír ide Magyarországra ami nevetséges az internet korában, főleg a japánok járnak az élen az ilyen technológiákban csak sajna mindig éri őket valami ami hátráltatja őket pl. Fukushima
Eléggé odébb van még .
VR sisakot már fejlesztenek , de tuti nem olyan lesz hogy agyad beszorul . Maximum ilyen felmonitor meg kineckt rajtad .. de ez még nagyon a jövő .. a sao meg még mindig csalódás .
Már van olyan gép vagy játék, ami az agyhullámaiddal mozgatja a labdát egy speciális asztalon. Te csak gondolsz és az mozog, amerre akarod. Volt a Gadget Showban (Kütyüparádé). Most egyelőre ezek a legfejlettebbek. E mellett van az Oculus Rift, meg olyan macskafül, amit a fejedre kell csak simán rakni és arra reagál, hogy milyen érzéseket, agyhullámokat közvetítesz. Ez is a Kütyüparádéban volt. Ha izgulsz kihegyeződik, ha pihensz lekonyul stb.
Viszont a(z) SAO - az anime amiről beszélsz - még nagyon messze van. Ott érzed a szelet, a nap melegét, és persze nem mozog a valódi tested, tehát kell valami, ami elválasztja a tudatod a valódi testedtől, de csak annyira, hogy a szükséges funkciók - légzés stb - megmaradjanak.
Ettől függetlenül én azt mondom lehetséges és meg fog történni, szerintem lesz Nerve Gear - így hívják a sisakot, amit a fejükre húznak. 40 éve még egy 10 mb-os lemez is kb elképzelhetetlen volt, vagy ha volt is, akkora volt mint egy kamion. Ma már átlátszó okos telefon is van, több tíz gb memóriával és mindenfélével, ami elfér a zsebedben. Régen - ismétlem, csak 40(!) éve - ez elképzelhetetlen lett volna. A tudomány egyre gyorsabban fejlődik, szerintem ez is meg fog valósulni, legalábbis nagyon reménykedem benne. De tuti nem 2022-re :D A mi időnkben nincs túl nagy esély rá, sajnos.
6-ik csak annyit tennek hozza hogy nem kell elvalasztani a tudatot a testedtol , almomban futottam sirtam nevettem megremultem elestem fajdalmat ereztem pedig a testem egyhelyben volt az agymukodes megy
ja es tok jo hogy megemlitetted azt a showt majd utananezek
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek. :D
Hát reménykedek benne hogy még megélem mert akkor az öreg éveimet ott tölteném mert ott nincsenek határok :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!