Szeretnék venni forrasztópákát, de nem tudom eldönteni, állomást vegyek-e. Csak a kényelemben / hőmérséklet beállításban különböznek? Mi a tapasztalatotok? (Eddig forrasztópisztolyoztam.)
2013. máj. 4. 18:22
1/9 anonim válasza:
Lehet egész olcsón kapni egy kiváló minőségű forrasztóállomást, Solomon SL10N. Hobbi elektronikára kiváló, előnye, hogy magát a pákát is ki tudod cserélni, mert kb. 3000 Ft-ért lehet venni hozzá külön, nem kell az egész állomást cserélni.Kvázi jó hozzá a Weller pákahegy is.Üdv!
2013. máj. 4. 18:38
2/9 anonim válasza:
Gyakorlatilag igen, abban különböznek. De nem azt mondanám hogy "csak". Nagyon fontos a hőmérséklet szabályzás. Általában törekszünk az alkatrészeket a lehető legalacsonyabb hőfokozaton beforrasztani, így is kerülve a hősokkot. De ha értesz az elektronikához, akkor veszel egy 24V-s pákát
Erről a Farenheit állomásról nincs igazán jó véleményem, nem csak az élettartama, de a használhatósága is korlátozott. Azaz a sima mezei áramkörökhöz jó,elég gyenge a hőtartása ezért nagyobb alkatrészek forrasztásánál igen kényelmetlen a használata. Egy ismerősöm 3x cseréltette ki.Ezért is ajánlottam inkább a Solomont. (összehasonlításképpen,egy Weller állomás 70 ezer Ft körül van és nem sokkal jobba Solomonnál)Üdv!
2013. máj. 4. 19:42
9/9 anonim válasza:
Én eredeti heggyel sosem használtam. Magam esztergáltam bele sárga és vörösréz hegyeket, azokkal nem volt gond a hőkapacitásra. Nekem megfelelő volt, a 230-as pákához képest öröm volt vele dolgozni. Viszont a zsinórját rögtön vászonszigeteléses vezetékre cseréltem, mert az eredeti túl merev. Két évig használtam fő pákaként, utána építettem egy állomást, és jlt meg solomon pákával használom.
Viszont a solomon nem bír méretpontos hegyet gyártani. a 0,8-as hegy 1-1.1mm-es csúccsal bír. Mondjuk én ahhoz is esztergáltam hegyeket, csak többen panaszkodtak erre, nem árt tudni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!