Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Melyik lehet nagyobb teljesítm...

Melyik lehet nagyobb teljesítményű: 3 db 1.5 Volt-os AAA ceruzaelem, vagy 1 db 4.5 Volt-os laposelem?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 14. 16:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Azért ennél konkrétabban kellene megfogalmazni a kérdést, mert AAA (mikro ceruza) méretből is van több típus és a laposelemből is létezik többfajta. Ha azonos kémiai összetételű, de eltérő kivitelezésű elemeket érted, akkor egyértelmű, h a laposelem a nagyobb, hisz a 3 AAA tömege kisebb, mint egy laposelemé. Tömeg összefügg a kapacitással.

Talán az AA-val lehetne összehasonlítani. Ott nagyjából egyforma lehet.

2013. ápr. 14. 17:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Még zsebtelep anyagtól függően 3-5 Ah-s. Vagyis 3000-5000mAh. Az AAA elem maximum 1200mAh (alkáli), de a sima szén-cink kb 540 mAh körüli. Tehát nyomába sem ér a kapacitása. Az AA-s ceruzaelemek közül a szén-cink (gyártótól függően) 400-1700 mAh, alkáli esetén 1800-2600 mAh (tehát már majdnem eléri a szén cink zsebtelepet), egy korszerű lítiumos elem (nem akku!) pedig 2700-3400mAh. Ezek között már van olyan, ami eléri a zsebtelep kapacitását.

Egyértelműen a laposelem a nyerő, de ha már helyettesíteni kell, akkor 3db AA elemmel tedd meg. De ha van hely, a góliát elem (D) simán lekörözi, a maga kb 8000mAh kapacitásával, vagy a baby (C) elem, ami nagyjából a laposelem kapacitásával egyenértékű.

2013. ápr. 15. 08:24
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Elírtam, nem AAA, csak AA elemhez akartam hasonlíttatni, de arra is megkaptam a választ. Próbáltam a neten adatokat keresni, mit tud egy laposelem, de nem találtam mA adatot. Most úgy látom, vagy használok majd lítiumos ceruzaelemet, vagy ha nem azt, akkor inkább a laposelemet. Most már össze tudom hasonlítani a talált árakat, hogyan jövök ki jobban, mert pár ezret még rá kell költenem erre havonta közel egy évig.
2013. ápr. 16. 07:01
 4/4 anonim ***** válasza:
Mihez kellene? Lehet, hogy akkuval jobban jönnél ki.
2013. ápr. 16. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!